Brezel

de raluca95 in Piine, 30 Iul 2015 | 3209 vizualizari

 

Faimosii covrigei nemțești sunt foarte buni si simplu de făcut, ce ziceți, incercam?

 

INGREDIENTE

  • 800/850 g făină
  • 500 ml lapte
  • 17 g drojdie uscată
  • 100 ml de ulei
  • o lingură de zahăr
  • o linguriță de sare

2,5 l de apă si două lingurite de bicarbonat seminte de susan sau de mac

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel:

Punem faina si sarea intr-un vas si le amestecăm bine. Frecam drojdia cu zaharul intr-un bol si o dizolvam in jumătate din laptele caldut si lăsăm cam 10 minute pana se activează drojdia. Turnam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam treptat restul de lapte si pe urma uleiul. Ungem suprafata de lucru cu putin ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam 30 minute la dospit in cuptorul stins (eu ii dau drumu la 50° pentru 2/3 minute si dupaia las sa creasca aluatul, creste mult mai repede). O data crescut, impartim aluatul in 8 bucăti aproximativ egale. Rulam fiecare bucata astfel incat sa obtinem un snur lung si subtire. Cele doua capete le rasucim de doua ori si le prindem in partea de jos dandui forma de covrig. Intre timp punem la fiert apa si adăugăm bicarbonatul. Fiecare covrig il oparim 5 secunde si il scoatem in tava. Presaram susan si dam la 190° cam 10/15 minute, sau pana devine rumen pe afara. Lăsăm să se racoreasca putin si ii mâncăm. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

raluca95 1

02.08.2015, 00:28

Multumesc mult

Gicuta 1

10.08.2015, 11:24

ce frumosi sunt!

raluca95 1

10.08.2015, 11:44

Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu orez