Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean

de mihaelar63 in Curcan, 28 Iul 2015 | 7579 vizualizari

 

Am servit mancare coreeana la pavilionul Coreei de la expo Milan 2015. Acele domnite foarte delicate, prietenoase si politicoase mi-au indicat sosul cu care era preparat puiul . Am achizitionat si eu o sticluta cu sos Gochujang -un sos dulce acrisor, hot. Dorind sa-l folosesc am cautat retete in limba lor. Am dat doar de asa ceva : 고기 칠면조 요리법. Arata bine dar tot ce am retinut a fost curcan, ceapa, telina. asa ca m-am lasat pagubasa si am continuat dupa inspiratie . Oricum musafirii s-au lins pe degete. Mi-a placut gustul placut piscacios-dulce -acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe curcan [2.5 kg]
  • 500 gr cepe mici
  • 2 linguri sos hot coreean Gochujang-https://en.wikipedia.org/wiki/Gochujang
  • 4 linguri ulei susan
  • sare
  • patrunjel verde
  • codite de telina verde
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • codite de ceapa verde
  • 1.5 kg cartofi
  • Seminte de susan pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean:

  1. Se pun cartofii bine spalati la fiert in apa cu sare . cand sunt fierti se scurg de apa se curata si se taie in jumatati .
  2. Pulpele de curcan curatate se spala si se portioneaza in bucati mari de 300-400 g.
  3. Se curata si se spala cepele. Verdeata se spala. Ardeiul se curata, se spala si se feliaza .
  4. Asezati carnea de curcan intr-o tava. Printre bucati se pun cepele, telina verde tocata marunt si felii de ardei.
  5. Diluati sosul cu 100 ml apa si turnati doar peste carne. Sarati si stropiti totul cu ulei de susan.
  6. Infoliati tava si o dati la cuptorul incins timp de o ora.
  7. Dupa o ora scoateti folia, intoarceti carnea si scurgeti intr-o tigaie grasimea rezultata.
  8. In aceasta grasime prajiti cartofii pana devin rumeni. Decorati cu patrunjel verde tocat. Cartofii vor prinde un gust foarte bun, usor picant .
  9. Am scos carnea de curcan din tava, am asezat un strat de cartofi si am pus carnea inapoi.
  10. Am decorat si am infoliat tava pentru transport. Noi am servit la gradina, la foisor.

TIPS-URI

1

Semintele de susan mergeau foarte bine pentru decor . Din cauza vitezei le-am uitat .

2

Am folosit sosul cu crutare pentru ca am avut copilasi la masa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

29.09.2015, 08:15

marci49 1

10.10.2015, 16:02

ideal ar fi sa aflam reteta acelui sos sa ni-l facem singure !

mihaelar63 1

15.01.2016, 00:49

Marci49 Multumesc de vizita .Ti-am ramas datoare cu un raspuns . Sosul gochujang se prepare prin fermentarea indelungata in vase de lut . Am dat link in engleza la ingrediente. Uite aici sa -ti faci o idee, traducera este aproximativa https://en.wikipedia.org/wiki/Gochujang

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan