A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Placinta cu branza si stafide

Postat de: andaoana in Dulciuri

Foile de placinta le decongelam . Pregatim o tava de dimensiunea foilor , daca nu aveti atunci taiati foile de placinta dupa dimensiunea tavii pe care o aveti . Branza impreuna cu ouale ,...Citeste continuarea

Prăjitură cu caise şi vişine

Postat de: diaconta in Prajituri

Am scos sâmburii  caiselor si le-am amestecat cu Green Sugar. Vişinele le-am scurs de sirop. Am pregatit apoi blatul pentru prajitura. Am pus un vas cu apa pe foc si am lasat...Citeste continuarea

Ruladă şi minitarte cu cremă de...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pentru început am pregatit rulada. Am mixat ouale cu zaharul pâna s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am...Citeste continuarea

Clătite „răscoapte”,umplute...

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Am pregatit compozitia de clatite din ingredientele  de mai sus. Galbiorii i-am curatat si i-am taiat marunt. Am taiat si sunca si am razuit cascavalul. Ceapa taiata marunt am...Citeste continuarea

Strudel cu carne

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mica,ceapa o taiem marunt iar ardeiul cubulete mici.Legumele le amestecam cu carnea,adaugam sare si piper dupa gust si punem amestecul intr-un tuciulet...Citeste continuarea

Budinca de clatite cu ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Amesteca intr-un bol galbenusurile, smantana, zaharul si uleiul. Adauga apoi laptele si omogenizeaza. Pune faina in ploaie amestecand energic sa nu se faca cocoloase. Pregateste aparatul...Citeste continuarea

Tocanita cu carne de vita

Postat de: licurici_lra in Vita

Am spalat carnea, am lasat-o la scurs, apoi am taiat-o cubulete. Ceapa am tocat-o marunt, iar morcovii rondele. Am pus carnea la prajit in putin ulei, am rumenit-o, apoi am...Citeste continuarea

Clatite cu ton si crema de branza

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Amesteca intr-un bol galbenusurile cu sarea si smantana. Adauga uleiul si omogenizeaza. Pune apoi laptele, amesteca si adauga faina in ploaie amestecand energic cu un tel. Lasa compozitia...Citeste continuarea

Pizza rapida la tigaie

Postat de: deyutzky in Pizza

Intr-un bol batem oul cu iaurtul si uleiul. Adaugam treptat faina amestecata anterior cu praful de copt, sarea si zaharul. Amestecam bine compozitia pana obtinem un aluat moale. Ungem cu...Citeste continuarea

Prajitura ninsa cu strugurei rosii,...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, pudra de turmeric pana...Citeste continuarea

Clatite cu ganache de ciocolata si...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pentru aluat, spargem ouale in bolul mixerului, adaugam peste ele, sarea, zaharul si zaharul vanilat si le mixam pret de cateva minute bune, la treapta superioara, pana cand zaharul se va dilua,...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copt si...

Postat de: Valclaudia in Salate

Spalam vinetele si ardeii, le stergem de apa si le punem apoi pe gratar la copt. Le rotim pe toate partile pana se coc uniform. Dupa ce s-au copt le punem intr-o tava, presaram putina sare...Citeste continuarea

Clatite cu caise si ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Amesteca intr-un bol ouale cu sarea, zaharul, uleiul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Adauga apoi laptele. Cerne faina si-adaug-o in ploaie amestecand mereu cu un tel sa nu se...Citeste continuarea

Mititei, piure din cartofi noi si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Mititeii gata preparati din comert i-am prajit in tigaie antiaderenta pe aragaz. I-am intors pe toate partile pana s-au rumenit. Cartofii noi i-am curatat de coaja, i-am taiat cubulete si...Citeste continuarea

Castraveti murati la soare

Postat de: poa in Muraturi

Se spala bine castravetii, se taie la capete. Apoi se taie in doua (fiecare castravete) pana la jumatate, se intoarce castravetele si se taie iarasi pana la jumatate. Se spala bine borcanul, se...Citeste continuarea

Ardei umpluti in sos de rosii

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul...Citeste continuarea

Ficatei de pui inabusiti cu sos...

Postat de: Valclaudia in Ficat

Curatam ficatul si il spalam cu apa rece. Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit...Citeste continuarea

Ciorba de vara cu legume mexicane

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Ceapa, ardeii si morcovii se curata, apoi se spala sub jet de apa rece. Punem intr-o oala uleiul de masline, apoi ceapa, sotam 2 minute la foc moderat, apoi adaugam ardeiul taiat bucati si...Citeste continuarea

Prajitura cu caise si ciocolata

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Galbenusurile le mixam cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, omogenizam si la final faina si...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza dulce

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Se pregatesc pastele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert le scurgem si le punem intr-un bol mai mare,peste ele adaugam cele 3 oua ,zahar dupa gust, smantana, branza de vaci si stafide dupa...Citeste continuarea

Clatite aperitiv cu dovlecel si branza

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Dupa cum am mai spus si la alte retete, imi place sa folosesc combinatia de bicarbonat si praf de copt, am constatat ca preparatele au o textura placuta si pufoasa si usor umeda. Nu trebuie sa...Citeste continuarea

Clatite cu telemea si marar

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se pun ouale, telemeaua sfaramata, mararul si laptele intr-un bol si se amesteca. Se adauga compozitia in bolul cu faina. Se...Citeste continuarea

Rulada cu dulceata si crema de branza

Postat de: kamely in Dulciuri

Pentru foi separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam zaharul cate o lingura si batem in continuare pana devine o bezea tare si lucioasa....Citeste continuarea

Prajitura cu ganache de ciocolata,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepem cu  ganache-ul de ciocolata : Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana...Citeste continuarea

Cozonac - Briosa "Omida"

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.  Lasam sa-si dubleze  volumul . In castronul unde formam aluatul punem...Citeste continuarea

Pastrav cu legume la cuptor

Postat de: Moni_alex in Peste

Se condimenteaza cu sare si piper pastravul curatat si spalat. Intr-un vas de yena se adauga uleiul si se aseaza pastravul. Se presara cimbru uscat peste pastrav. Dovlecelul se curata si...Citeste continuarea

Castraveti in otet pentru iarna

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Intr-un borcan se pun zaharul si sarea, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, 5-6 rondele de morcov curatat si spalat si cateva felii de ceapa (curatata si spalata). Se spala...Citeste continuarea

Omleta cu spaghete si branza

Postat de: Adele in Spaghete

Pentru inceput se pune o oala incapatoare cu apa si sare la foc,cand da in clocot se adauga spaghetele si se lasa la fiert (7-8 minute). Intre timp intr-un vas se bat ouale cu sare(nu prea multa )...Citeste continuarea

Omleta taraneasca

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se taie sunculita in bucatele. Se spala ardeiul si se taie felii lungi si subtiri. Se spala ceapa si se taie rondele. Toate aceste ingrediente se pun intr-o tigaie unsa cu ulei, la foc...Citeste continuarea

Biscuiti cu migdale (cu presa de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti o hartie de copt in tava (am vazut retete unde este recomandat sa se puna biscuitii direct pe tava !?). In bolul robotului sau cu mana, se amesteca...Citeste continuarea

Dovlecel umplut cu carne toacata de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carne

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale,...Citeste continuarea

Branzoaice cu branza dulce si stafide

Postat de: Alepaty in Prajituri

Preparare aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5  linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu...Citeste continuarea

Cozonac floare cu crema de ciocolata

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se pune intr-o craticioara cca 50 ml lapte si se incalzeste usor. Se adauga o lg faina, 1 lgt zahar si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca. Intr-un bol se cerne faina si...Citeste continuarea

Chiftele de ton, in sos de rosii cu...

Postat de: merisor67 in Ton

Reteta de chiftele am prezentat-o aici . Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati. Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste. Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu piure de cartofi

Postat de: licurici_lra in Porc

Bucatile de carne le-am spalat apoi le-am dat cu sare, piper si cimbru, pe ambele parti, apoi le-am pus intr-un vas termorezistent si le-am bagat la cuptor. Intre timp, am pregatit...Citeste continuarea

Inghetata de banane

Postat de: margo in Dulciuri

Se aleg banane coapte foarte bine sau ,daca sunt mai verzi,se lasa cateva zile sa se mai coaca. Bananele se curata de coaja si se paseaza cu blenderul. Smantana pentru frisca se mixeaza bine. Cand...Citeste continuarea

Limonada cu menta

Postat de: margo in Bauturi

Lamaile se curata de coaja si de partea albicioasa, care e amara. Se taie si se pune in blender. Frunzele de menta se spala si se adauga peste lamai. Se porneste blenderul si se tine aproximativ 1...Citeste continuarea

FUSSILI CU BRANZA

Postat de: AlexandraOrdean in Fusilli

Fierbem pastele fussili in apa cu sare conform instructiuniilor de pe ambalaj. Strecuram si lasam sa se odihneasca. Intr-o tigaie adanca topim untul, adaugam pastele...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: AlexandraOrdean in Ciorbe

Curatam si spalam bine legumele. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Tocam ceapa, morcovii, gulia, telina, patrunjelul si le calim in putin ulei. Adaugam cubuletele...Citeste continuarea

Sirop de visine

Postat de: AlexandraOrdean in Conserve

Spalam bine visinile si le scoatem samburii. Le punem intr-un vas si punem zaharul peste ele. Acoperim si le lasam 24h. Scurgem sucul lasat de visine pisand bine...Citeste continuarea

Garnitura de artofi evantai

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam bine cartofii si ii crestam usor astfel incat partea de jos sa ramana intacta. Rumenim putin muschiul file pentru un plus de aroma si taiem fasii. Impletim frumos fasiile de...Citeste continuarea

Pulpa de curcan impanata

Postat de: licurici_lra in Curcan

Am spalat carnea, am dat-o cu condimente, apoi am facut gauri in ea cu cutitul si am pus cate un catel de usturoi in fiecare gaura. Am pus-o intr-o tava cu unt, am adaugat apa, apoi am lasat-o...Citeste continuarea

Limonada cu lime si rodie

Postat de: licurici_lra in Bauturi

Am stors zeama de la lime, am curatat rodia, apoi am pus semintele de rodie si zeama de lime in blender (FitMix) impreuna cu apa si mierea. Le-am amestecat 1 min. Intr-un shaker, am...Citeste continuarea

Mâncărică de cartofi cu carne de...

Postat de: ela2015 in Pui

Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi. Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm...Citeste continuarea

Salata de dovlecei cu maioneza

Postat de: mirela0911 in Salate

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se pun dovleceii dati...Citeste continuarea

Prajitura ''cheia sol''

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Crema de ciocolata alba: O pregatim prima pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata alba impreuna cu frisca lichida o punem la topit,avem grija sa nu inceapa sa fiarba. Foile de gelatina le...Citeste continuarea

Rulada cu cafea si crema de mure

Postat de: andaoana in Prajituri

Blatul: Pregatim o tava dreptunghiulara de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu...Citeste continuarea

Briose cu porumb dulce si branza de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, sarea si branza rasa. Se adauga laptele, smantana, ouale si untul topit si racit si se...Citeste continuarea

Salata de ardei copti

Postat de: merisor67 in Salate

Se coc ardeii pe un gratar deasupra flacarii de aragaz, apoi se pun intr-un vas, se presara sare peste ei si se acopera vasul cu folie sau cu un capac. Eu i-am pus intr-o tava si am acoperit-o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]