Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc

de miki_a in Curcan, 17 Aug 2015 | 5215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de curcan (piept);
  • 6 cepe galbene uscate;
  • 1 morcov;
  • 200 ml. apă (supa de legume sau de pui);
  • 200 ml. suc de roşii făcut în casă;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1 linguriţă de zahăr (opţional);
  • frunze de busuioc;
  • sare, piper, ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc:

Curăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge).

Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi rumenim carnea uşor, invârtind-o pe toate părţile.

Curăţăm cepele şi morcovul. Tăiem ceapa julien, iar morcovul îl radem pe răzătoarea mare. 

Adăugăm legumele peste carnea uşor înăbuşită şi amestecăm. 

Lăsăm să se pătrundă şi legumele, adăugând apă caldă (sau supă) treptat, ori de câte ori este nevoie (ţinând cont că şi carnea va lăsa suc).

După ce carnea şi legumele s-au fiert adăugăm sucul de roşii, usturoiul curăţat şi tăiat feliuţe şi linguriţa cu zahăr.

Lăsăm să mai fiarba maxim 10 minute (cu vasul descoperit).

Potrivim gustul de sare şi piper şi adăugăm verdeaţa tocată.

Servim simplă, cu mămăliguţă sau alături de garnitura preferată.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci