Va propun o tarta rapida de vara cu ceapa verde si rosii cherry...
Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.
Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei si include obligatoriu branza Emmental sau Gruyére.
(sursa: culinar.ro)
Incalziti cuptorul la 200 ° C
Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta.
Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două.
Gatiti 5 minute și rezervati.
Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul.
Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat).
Se pune aluatul de foietaj in forma de tarta unsa cu unt.
Depuneti compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.
Presarati boia de ardei.
Varsati deasupra ouăle cu smântâna.
Coaceți timp de 30-40 minute.
O puteti servi calduta cu o salata verde, sau rece ca aperitiv.
Pofta Buna!!!!
1
atentie la sare- baconul este deja sarat