Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa
Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: branza de vaci, oua, zahar, gris si arome
Ingrediente pentru Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa:
Cum se prepara Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa:
Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15 minute impartim coca in 8 bucati egale.
Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga de ulei.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.
Reteta de Papanasi fierti ati incercat-o? Sau reteta de Papanasi la cuptor?
Va recomandam si Reteta de preparare a papanasilor muntenesti