Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de copt, adaugam in timp ce mixam uleiul in fir subtire.
Dupa ce galbenusurile si-au dublat volumul prin mixare adaugam rand pe rand cele 7 linguri de apa minerala.
Incorporam apoi alternativ faina si spuma de albusuri in compozitie, pana epuizam cantitatile. Pentru aceasta operatie renuntam la mixer, folosind o lingura de lemn.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.
Nivelam, presaram grisul si semintele de canepa, apoi asezam feliile de piersici si de nectarine iar la final presaram semintele de chia.
Dam tava la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, decoram cu zahar pudra, portionam si servim.
Pofta buna!