Rosiile se spala si la fiecare se taie un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul rosiilor (NU il aruncati, puteti face un sos cu el) . Presaram sare in interior si punem rosiile cu partea taiata in jos si lasam astfel penttru 15 -20 minute.
Separat scurgem bine mozzarella de apa de conservare si o taiem cuburi mici.
Maslinele fara samburi le taiem intai in doua pe lungime apoi pe latime.
Feliile de paine le maruntim pe cat posibil in cuburi mici.
Busuiocul il spalam, il uscam bine apoi il tocam marunt.
Intr-un bol punem mozzarella, maslinele, painea, busuiocul si sare dupa gust.
Umplem rosiile cu compozitia din bol.
Ungem un vas pentru cuptor cu ulei si asezam rosiile.
Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce mozzarella s-a topit.
(Eu le-am pus putin si la coacerea de sus pentru a forma o crusta crocanta).
Scoatem vasul din cuptor, lasam sa se raceasca putin si servim.
Pofta buna !
1
Rosiile se pot servi si doar umplute , fara a mai fi nevoie a le coace si la cuptor.