Mancarea asta este cu ceea ce am gasit pe la tara, prin gradina. O mancare buna, aromata. Si daca am avut si carne proaspata, va dati seama ce nebunie a iesit.
Se portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se pune la fiert in 3 l apa. Se ia spuma care se formeaza deasupra si se arunca. Daca apa scade, se mai completeaza.
Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati mari, la fel si castravetele.
Cateii de usturoi se curata de foi si se spala.
Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie marunt.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt.
Prazul se curata, se spala si se taie fasii mari.
Varza se spala si se toaca.
Dupa ce fierbe carnea pe jumatate se pun toate legumele pregatite. Dupa ce au fiert si acestea, se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt, bulionul, ierburile aromatice si piperul. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, dupa care mancarea este gata.