Dulce, aromata, minunat de parfumata, cu vanilie si multa zmeura... o prajitura perfecta pentru o cina delicioasa alaturi de cei dragi!
Prajitura se prepara simplu: albusurile se mixeaza spuma o jumatate de minut cu un praf de sare, apoi cu adaugam o lingura de zahar pudra se continua amestecarea pana obtinem o bezea fina.
Adaugam galbenusurile pe rand, zeama (1 lingurita) si coaja de la lamaie. Pe viteza mica a mixerului se amesteca si iaurtul.
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Turnam treptat ingredientele uscate in compozitia lichida si mixam pana se omogenizeaza bine totul.
La sfarsit adaugam untul topit si racit usor.
Zmeura se spala si se scurge bine pe un servet.
Ungem baza formeii de copt cu unt topit si punem o parte din zmeura. Deasupra turnam aluatul si deasupra punem restul de zmeura.
Coacem prajitura la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea...la mine a durat 55 de minute la cuptor electric.
Lasam prajitura sa se raceasca apoi o pudram cu zahar si o portionam dupa dorinta. O mancam cu pofta si placere impreuna cu zmeura proaspata...si de ce nu alaturi de un pahar mare si gustos de iaurt.
Va invit sa o probati!