Ghiveci de legume

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 20 Aug 2015 | 4335 vizualizari

 

Am pregatit un ghiveci cu legume de la bunica din gradina. Tare bun a fost!

 

INGREDIENTE

  • 100 g varza;
  • un ardei gras;
  • 50 g radacina de telina;
  • un castravete;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 270 g teci de fasole;
  • un dovlecel;
  • un cartof;
  • 100 g mazare;
  • 4 rosii;
  • 5-6 linguri ulei;
  • sare;
  • apa cat sa acopere legumele;
  • o legatura de marar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Varza se spala si se taie fasii subtiri.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri.

Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici.

Castravetele se curata de coaja, se spala si taie in felii groase.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Se taie moatele tecilor, apoi acestea se rup in bucati si se spala.

Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete.

Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete.

Mazarea se spala.

Toate aceste legume se pun la fiert cu apa cat sa le acopere, cu ulei si sare. Pe parcursul fierberii se mai completeaza cu apa daca este necesar.

La final se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt.

Cand se ia mancarea de pe foc, se adauga mararul spalat si tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Israeli Shakshouka