Prajitura cu branza si pepite de ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 18 Aug 2015 | 4266 vizualizari

 

E buna tare :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti simpli
  • 130 g unt
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 20 g pepite de ciocolata neagra
  • 1 lingurita rom
  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si pepite de ciocolata:

Punem in robot biscuitii si ii macinam cat mai fin. Adaugam untul la tempertura camerei si oul intreg . Mixam bine pana ce toate ingredientele s-au amestecat .

Separat amestecam ricotta, mascarpone, cele 4 oua ramase, zaharul si romul. Mixam bine pana ce totul devine o crema . 

Punem pepitele de ciocolata si amestecam in continuare. 

Tapetam o tava rotunda pentru cuptor cu hartie de copt umezita.

Punem compozitia de biscuiti. Nivelam bine cu dosul palmei apoi turnam compozitia cu branza. Nivelam bine cu ajutorul unei linguri . 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade  pana ce prajitura s-a rumenit usor la suprafata . 

Cand este coapta, scoatem prajitura si o lasam in tava sa se raceasca bine . 

Cu cat se va raci cu atit prajitura va da inapoi ...

Cand s-a racit bine o feliem dupa plac si servim. 

Dupa preferinta puteti presara zahar pudra dar prajitura este deja foarte dulce. 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta prajitura de post cu gem si nuca