Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia

de Valclaudia in Pui, 16 Aug 2015 | 5753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui superioare, 500 g (5 bucati am avut eu)
  • 3 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • boia dulce
  • 100 ml apa rece
  • 1/2 lingurita mix din boabe de piper
  • 1 kg cartofi
  • 150 ml lapte cald
  • 100 gr. unt
  • sos de soia (din comert)
  • boabe de piper colorat diferit
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cubulete.

Pulpele se curata de piele, se clatesc in apa rece si se pun in tigaia incinsa in care am pus trei linguri de ulei.

Presaram sare dupa gust si boabele de piper, lasam bucatuile de carne sa se prajeasca usor pe ambele parti, adaugam apoi 100 ml apa rece si acoperim tigaia, lasand carnea sa se gateasca la foc mic pana scade apa.

Prajim uniform carnea pe toate partile, apoi oprim focul si presaram boia dulce peste bucatile de carne.

Scurgem apa de pe cartofii fierti, adaugam untul, apoi mixam cartofii pana obtinem o pasta ferma.

Adaugam lapte cald cat este nevoie pentru a obtine consistenta dorita la piure.

Servim carnea de pui cu piure de cartofi peste care turnam putin sos de soia.

Daca va place mancarea picanta nu ezitati sa presarati si cateva boabe de piper diferit colorat.

Decorati cu frunze proaspete de patrunjel sau telina si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

17.08.2015, 20:08

Rocsi 1

17.08.2015, 21:05

Prea pe gustul meu este totul!

mihaelar63 1

18.08.2015, 10:10

Putine seminte la reteta aceasta M-ai obisnuit cu mai multe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos rosu