Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: gaby_d in Slow CookerModul de preparare e mai mult decat simplu! Pregateste aparatul slow cooker Crock-Pot digital 4,7 l conectandu-l la sursa de curent. Pune in vasul paratului Crock-Pot uleiul apoi pasta de...Citeste continuarea
Tortilla spaniola cu bacon la slow...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem bucatele mici si subtirele. Curatam ceapa, o tocam marunt. Baconul il taiem cubulete. Intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare si piper....Citeste continuarea
Oua amestecate cu tartufo,Uova...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline. Ouale se amesteca intr-un castron,se pune sare si piper dupa gust si se adauga peste ceapa putin calita. Se amesetca cu...Citeste continuarea
Salata de vinete albe cu maioneza
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriVinetele se coc pe gratar sau le puteti face si in cuptor sau pe aragaz pe plita. Se curata bine de coaja cat inca sunt calde si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Se toaca bine...Citeste continuarea
Prajitura cu prune si alune de...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerSeparam ouale, mixam albusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul treptat, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta, si faina cernuta. Albusurile le mixam spuma cu un praf de...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de vitel la...
Postat de: timea in Slow CookerTocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoare, sau daca aveti un mixer multifunctional cu maruntitor/tocator, folositi-l pe...Citeste continuarea
Placinta rustica cu piersici si afine
Postat de: VanessaAli in DulciuriNe ocupam la inceput de aluat. Untura o frecam bine cu zaharul si apoi cu oul.Punem lingurile de apa, apoi cateva linguri de faina. Stingem bicarbonatul si il amestecam in compozitie. Mai adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu mere caramelizate si...
Postat de: daniastefania in PrajituriCuratam merele de coaja si le taiem cubulete. Le punem in apa rece cu putin suc de lamaie, sa nu se oxideze si ne apucam de blat. Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu 15 linguri de zahar, pana...Citeste continuarea
Salata cu orez
Postat de: caroline in SalateSpalam orezul si il fierbem respectand la o parte de orez - trei parti de apa, adaugand sare. Eu am folosit un orez cu bob lung, indicat pentru salate. Cand orezul a fiert , il punem intr-un...Citeste continuarea
Tocanita cu carne de vita
Postat de: Dya in VitaSpalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate...Citeste continuarea
Ciorba din gat de vitel
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am spalat carea,os a avut foarte putin,apoi am pus o oala cu apa pe foc,am pus carnea si un pic de sare si am lasat sa fiarba pana carnea s-a desprins de pe os.Din cand in cand am...Citeste continuarea
Supa de pui cu suc de rosii si...
Postat de: Dya in SupeCarnea, spalata in prealabil, o punem la fiert. Adunam spuma formata. Curatam legumele, le spalam si le tocam in cuburi mici. Le adaugam peste carne si continuam fierberea pana ce sunt...Citeste continuarea
Rasol de pui cu legume
Postat de: Dya in PuiSpalam bine carnea si o punem la fiert. Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar. Curatam legumele, le spalam si daca este nevoie le taiem in bucati. Le adaugam la fiert impreuna...Citeste continuarea
Desert la pahar cu Lion
Postat de: Meea in DulciuriIntr-un bol punem laptele rece,praful de frisca si mixam la viteza mare.Adaugam zaharul si intaritorul de frisca si mixam in continuare. Si acum sa ne jucam putin cu imaginatia! Eu am...Citeste continuarea
Compot de mere cu vanilie
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotMerele se spală, se taie și se curata de sâmburi. Se pun în borcane se adaugă zaharul, zaharul vanilat și apa. Se capseaza borcanele și se bat pana se topește zaharul. Se pun la...Citeste continuarea
Clătite cu pere și nuca de cocos...
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriOuăle se bat cu sarea și zaharul. Se adaugă laptele, apa ,esența de vanilie și nuca de cocos, faina și se omogenizează totul. Perele se spală, se curata de coaja, se dau pe...Citeste continuarea
Frigarui asortate la gratar
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carnePieptul de pui și porc il spalam cu apă rece, il uscam cu șervețele, il taiem cuburi de cca 2 cm si il punem intr-un castron. Adaugam condimente de friptura,sare si piper. Acoperim si...Citeste continuarea
Kapustnica: supa slovaca cu varza...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbePuneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute. Desarati varza, tocati-o fasii fine. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate...Citeste continuarea
Cozonac floare cu nutella
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut. Intr-un castron punem...Citeste continuarea
Tocanita cu vinete
Postat de: gicuta69 in Mancaruri de legumeCuratam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute, dupa care le punem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece. ...Citeste continuarea
Desert tiramisu reteta fara oua
Postat de: Criss in PrajituriTiramisu reţetă originală Modul de preparare este unul extrem de simplu si oricine poate face rapid acasa un tiramisu foarte bun. Crema mascarpone se bate cu zaharul pudra, apoi se amesteca...Citeste continuarea
Farfalle cu carnati in sos de rosii
Postat de: Pungasa_Rogue in FarfalleSe pun apa cu sarea intr-o cratita la foc si cand apa clocoteste se adauga pastele. Se continua fierberea conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac....Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu mere
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul...Citeste continuarea
Supa crema de conopida
Postat de: Valclaudia in SupeCuratam si spalam legumele apoi le punem la fiert in apa cu sare pana patrunde furculiota usor in buchetelele de conopida. Scurgem apa in care am fiert legumele intr-un vas separat, apoi mixam...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu dovlecel si ardei
Postat de: Valclaudia in PuiPulpele de pui se curata de piele si se clatesc sub jet de apa rece. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Dovlecelul se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate...Citeste continuarea
Varza calita cu piept de porc afumat
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam varza si o tocam. Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati. Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii. Punem bucatelele de slanina...Citeste continuarea
Mini croissante cu ciocolata
Postat de: gicuta69 in DulciuriMai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem putin aluatul si il taiem in 8 bucati egale....Citeste continuarea
Garnitura de cartofi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute. Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa . ...Citeste continuarea
Fasole boabe scazuta la tigaie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt. Adreiul kapia se curata de cotor, se spala si se taie bucati. Punem uleiul la incins in tigaie, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat,...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu paste fainoase
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul kapia taiat bucati, lasam la sotat 23 minute. Adaugam rondelele de morcov si de praz, mai...Citeste continuarea
Clatite cu banane in compozitie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe bat ouale cu praful de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga bananele taiate pe lungime si apoi feliate si se...Citeste continuarea
Saratele cu branza
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se cerne faina, se rade branza pe razatoarea mare, la fel si untul. Se adauga smantana si ouale si se framanta aluatul pana cand se...Citeste continuarea
Friptura la gratar
Postat de: Dya in Mancaruri cu carneSpalam foarte bine carnea, o portionam daca este necesar, o condimentam dupa gust si o asezam pe gratar. O lasam sa se rumeneasca uniform. Rosiile le coacem pe gratar. Intre timp...Citeste continuarea
Gem de prune roşii
Postat de: botcrina in Dulceata / GemSe spală prunele şi se scot sâmburii. Se stoarce sucul de lămâie peste fructe. Se pun într-o cratiţă la foc potrivit. După ce s-au pătruns fructele şi nu se mai...Citeste continuarea
Humus reteta cu ardei copt
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriHumus reteta Nautul se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se pune in robotul de bucatarie,se adauga apa,condimentele si usturoiul taiat feliute. Se mixeaza bine,se...Citeste continuarea
Sandwich pentru zmei
Postat de: panacris in SandvisuriCiupercile se feliază și se trag în puțin ulei de măsline, atât cât să se înmoaie, cca. 5 minute la foc iute, neacoperit. Între timp scoatem ingredientele din...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Meea in DulciuriTiramisu reţetă originală Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei)....Citeste continuarea
Negresa cu glazura de ciocolata
Postat de: Meea in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana...Citeste continuarea
Chocolate lava cake
Postat de: Meea in DulciuriTopim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Amestecam untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul.Incorporam apoi ouale pe rand si...Citeste continuarea
Mac and Cheese
Postat de: Meea in PastePunem apa la fiert impreuna cu o lingura de sare de mare. Cand fierbe, adaugam pastele. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Crispy Strips
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneSpalam si taiem pieptul de pui in fasii mai lungi. Il punem 2-3 ore la frigider (sau cel mai bine peste noapte) in sosul pentru marinata: amestecam laptele,cubul knorr, 1 lingurita de sare, 1...Citeste continuarea
Cheesecake cu mere
Postat de: Meea in DulciuriPunem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine. Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o...Citeste continuarea
Chicken fingers
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMix-ul de condimente folosit contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, oregano, patrunjel, busuioc. Pieptul de pui il taiem in doua. Il dezosam si indepartam toata partea grasa si...Citeste continuarea
Ardei iute în oțet
Postat de: cristinutanicolita in ConserveArdeii se spală, se așează în borcane. În fiecare borcan se pune 1 lg zahar, 1 lg sare și se completează cu oțet. Se capseaza borcanele și se depozitează...Citeste continuarea
Salata cu fasole neagra
Postat de: caroline in SalateFasolea uscata o punem in apa rece peste noapte. Astfel se va umfla si va fierbe mai repede. A doua zi, scurgem fasolea de apa, o spalam sub jet de apa rece si o punem la fiert in apa rece cu...Citeste continuarea
Nuci umplute cu crema de ciocolata...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriNuci: Intr-un castron se pune untul dat pe razatoarea mare, faina, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si oul si se framanta pana cand se omogenizeaza. Se unge forma de nuci cu ulei si...Citeste continuarea
Bulion aromat cu ardei
Postat de: Pungasa_Rogue in BulionRosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. ...Citeste continuarea
Frigarui cu legume
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem legumele in cuburi/felii. Le asezam pe betele de frigarui, una cate una, in ordinea dorita. Le condimentam cu sare si piper, dupa gust. Le asezam pe gratarul incins, intocandu-le...Citeste continuarea
Porumb copt (la gratar)
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCuratam stiuletii, ii asezam pe gratar, ii intoarcem pe toate partile pentru a se rumeni frumos si uniform. Cand sunt bine copti, presaram sarea si chilli dupa gust. Se servesc calzi, cu...Citeste continuarea
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriSfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri de crema de ciocolata, amestecand bine. Inpartim compozitia in 2 parti. Intindem...Citeste continuarea