A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de: gaby_d in Slow Cooker

Modul de preparare e mai mult decat simplu! Pregateste aparatul slow cooker Crock-Pot digital 4,7 l conectandu-l la sursa de curent. Pune in vasul paratului Crock-Pot uleiul apoi pasta de...Citeste continuarea

Tortilla spaniola cu bacon la slow...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucatele mici si subtirele. Curatam ceapa, o tocam marunt. Baconul il taiem cubulete. Intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare si piper....Citeste continuarea

Oua amestecate cu tartufo,Uova...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ceapa se toaca solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline. Ouale se amesteca intr-un castron,se pune sare si piper dupa gust si se adauga peste ceapa putin calita. Se amesetca cu...Citeste continuarea

Salata de vinete albe cu maioneza

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Vinetele se coc pe gratar sau le puteti face si in cuptor sau pe aragaz pe plita. Se curata bine de coaja cat inca sunt calde si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Se toaca bine...Citeste continuarea

Prajitura cu prune si alune de...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Separam ouale, mixam albusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul treptat, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta, si faina cernuta. Albusurile le mixam spuma cu un praf de...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vitel la...

Postat de: timea in Slow Cooker

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoare, sau daca aveti un mixer multifunctional cu maruntitor/tocator, folositi-l pe...Citeste continuarea

Placinta rustica cu piersici si afine

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Ne ocupam la inceput de aluat. Untura o frecam bine cu zaharul si apoi cu oul.Punem lingurile de apa, apoi cateva linguri de faina. Stingem bicarbonatul si il amestecam in compozitie. Mai adaugam...Citeste continuarea

Prajitura cu mere caramelizate si...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Curatam merele de coaja si le taiem cubulete. Le punem in apa rece cu putin suc de lamaie, sa nu se oxideze si ne apucam de blat. Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu 15 linguri de zahar, pana...Citeste continuarea

Salata cu orez

Postat de: caroline in Salate

Spalam orezul si il fierbem respectand la o parte de orez - trei parti de apa, adaugand sare. Eu am folosit un orez cu bob lung, indicat pentru salate. Cand orezul a fiert , il punem intr-un...Citeste continuarea

Tocanita cu carne de vita

Postat de: Dya in Vita

Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate...Citeste continuarea

Ciorba din gat de vitel

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am spalat carea,os a avut foarte putin,apoi am pus o oala cu apa  pe foc,am pus carnea si un pic de sare si am lasat sa fiarba pana carnea s-a desprins de pe os.Din cand in cand am...Citeste continuarea

Supa de pui cu suc de rosii si...

Postat de: Dya in Supe

Carnea, spalata in prealabil, o punem la fiert. Adunam spuma formata. Curatam legumele, le spalam si le tocam in cuburi mici. Le adaugam peste carne si continuam fierberea pana ce sunt...Citeste continuarea

Rasol de pui cu legume

Postat de: Dya in Pui

Spalam bine carnea si o punem la fiert. Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar. Curatam legumele, le spalam si daca este nevoie le taiem in bucati. Le adaugam la fiert impreuna...Citeste continuarea

Desert la pahar cu Lion

Postat de: Meea in Dulciuri

 Intr-un bol punem laptele rece,praful de frisca si mixam la viteza mare.Adaugam zaharul si intaritorul de frisca si mixam in continuare. Si acum sa ne jucam putin cu imaginatia! Eu am...Citeste continuarea

Compot de mere cu vanilie

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Merele se spală, se taie și se curata de sâmburi. Se pun în borcane se adaugă zaharul, zaharul vanilat și apa. Se capseaza borcanele și se bat pana se topește zaharul. Se pun la...Citeste continuarea

Clătite cu pere și nuca de cocos...

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Ouăle se bat cu sarea și zaharul. Se adaugă laptele, apa ,esența de vanilie și nuca de cocos, faina și se omogenizează totul.  Perele se spală, se curata de coaja, se dau pe...Citeste continuarea

Frigarui asortate la gratar

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui și porc il spalam cu apă rece, il uscam cu șervețele, il taiem cuburi de cca 2 cm  si il punem intr-un castron. Adaugam condimente de friptura,sare si piper. Acoperim si...Citeste continuarea

Kapustnica: supa slovaca cu varza...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute. Desarati varza, tocati-o fasii fine. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate...Citeste continuarea

Cozonac floare cu nutella

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut. Intr-un castron punem...Citeste continuarea

Tocanita cu vinete

Postat de: gicuta69 in Mancaruri de legume

   Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam  20 de minute, dupa care le punem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece.  ...Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta fara oua

Postat de: Criss in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Modul de preparare este unul extrem de simplu si oricine poate face rapid acasa un tiramisu foarte bun. Crema mascarpone se bate cu zaharul pudra, apoi se amesteca...Citeste continuarea

Farfalle cu carnati in sos de rosii

Postat de: Pungasa_Rogue in Farfalle

Se pun apa cu sarea intr-o cratita la foc si cand apa clocoteste se adauga pastele. Se continua fierberea conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac....Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu mere

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul...Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de: Valclaudia in Supe

Curatam si spalam legumele apoi le punem la fiert in apa cu sare pana patrunde furculiota usor in buchetelele de conopida. Scurgem apa in care am fiert legumele intr-un vas separat, apoi mixam...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu dovlecel si ardei

Postat de: Valclaudia in Pui

Pulpele de pui se curata de piele si se clatesc sub jet de apa rece. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Dovlecelul se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate...Citeste continuarea

Varza calita cu piept de porc afumat

Postat de: Valclaudia in Porc

Spalam varza si o tocam. Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati. Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii. Punem bucatelele de slanina...Citeste continuarea

Mini croissante cu ciocolata

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem putin aluatul si  il taiem in 8 bucati egale....Citeste continuarea

Garnitura de cartofi

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Mai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute.  Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa . ...Citeste continuarea

Fasole boabe scazuta la tigaie

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt. Adreiul kapia se curata de cotor, se spala si se taie bucati. Punem uleiul la incins in tigaie, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat,...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu paste fainoase

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul kapia taiat bucati, lasam la sotat 23 minute. Adaugam rondelele de morcov si de praz, mai...Citeste continuarea

Clatite cu banane in compozitie

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se bat ouale cu praful de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga bananele taiate pe lungime si apoi feliate si se...Citeste continuarea

Saratele cu branza

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se cerne faina, se rade branza pe razatoarea mare, la fel si untul. Se adauga smantana si ouale si se framanta aluatul pana cand se...Citeste continuarea

Friptura la gratar

Postat de: Dya in Mancaruri cu carne

Spalam foarte bine carnea, o portionam daca este necesar, o condimentam dupa gust si o asezam pe gratar. O lasam sa se rumeneasca uniform. Rosiile le coacem pe gratar. Intre timp...Citeste continuarea

Gem de prune roşii

Postat de: botcrina in Dulceata / Gem

Se spală prunele şi se scot sâmburii. Se stoarce sucul de lămâie peste fructe. Se pun într-o cratiţă la foc potrivit. După ce s-au pătruns fructele şi nu se mai...Citeste continuarea

Humus reteta cu ardei copt

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Humus reteta Nautul se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se pune in robotul de bucatarie,se adauga apa,condimentele si usturoiul taiat feliute. Se mixeaza bine,se...Citeste continuarea

Sandwich pentru zmei

Postat de: panacris in Sandvisuri

Ciupercile se feliază și se trag în puțin ulei de măsline, atât cât să se înmoaie, cca. 5 minute la foc iute, neacoperit. Între timp scoatem ingredientele din...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: Meea in Dulciuri

          Tiramisu reţetă originală        Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei)....Citeste continuarea

Negresa cu glazura de ciocolata

Postat de: Meea in Dulciuri

          Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana...Citeste continuarea

Chocolate lava cake

Postat de: Meea in Dulciuri

      Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi.       Amestecam untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul.Incorporam apoi ouale pe rand si...Citeste continuarea

Mac and Cheese

Postat de: Meea in Paste

                Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de sare de mare. Cand fierbe, adaugam pastele. Dupa ce s-au...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Spalam si taiem pieptul de pui in fasii mai lungi. Il punem 2-3 ore la frigider (sau cel mai bine peste noapte) in sosul pentru marinata: amestecam laptele,cubul knorr, 1 lingurita de sare, 1...Citeste continuarea

Cheesecake cu mere

Postat de: Meea in Dulciuri

           Punem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine.  Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o...Citeste continuarea

Chicken fingers

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Mix-ul de condimente folosit contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, oregano, patrunjel, busuioc. Pieptul de pui il taiem in doua. Il dezosam si indepartam toata partea grasa si...Citeste continuarea

Ardei iute în oțet

Postat de: cristinutanicolita in Conserve

Ardeii se spală, se așează în borcane. În  fiecare borcan se pune 1 lg zahar, 1 lg sare și se completează cu oțet.  Se capseaza borcanele și se depozitează...Citeste continuarea

Salata cu fasole neagra

Postat de: caroline in Salate

Fasolea uscata o punem in apa rece peste noapte. Astfel se va umfla si va fierbe mai repede. A doua zi, scurgem fasolea de apa, o spalam sub jet de apa rece si o punem la fiert in apa rece cu...Citeste continuarea

Nuci umplute cu crema de ciocolata...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Nuci: Intr-un castron se pune untul dat pe razatoarea mare, faina, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si oul si se framanta pana cand se omogenizeaza. Se unge forma de nuci cu ulei si...Citeste continuarea

Bulion aromat cu ardei

Postat de: Pungasa_Rogue in Bulion

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. ...Citeste continuarea

Frigarui cu legume

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Taiem legumele in cuburi/felii. Le asezam pe betele de frigarui, una cate una, in ordinea dorita. Le condimentam cu sare si piper, dupa gust. Le asezam pe gratarul incins, intocandu-le...Citeste continuarea

Porumb copt (la gratar)

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Curatam stiuletii, ii asezam pe gratar, ii intoarcem pe toate partile pentru a se rumeni frumos si uniform. Cand sunt bine copti, presaram sarea si chilli dupa gust. Se servesc calzi, cu...Citeste continuarea

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si  cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri de crema de ciocolata, amestecand bine. Inpartim compozitia in 2 parti. Intindem...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]