Desert tort musuroi de cartita

de Criss in Torturi, 19 Sep 2015 | 41984 vizualizari

 

"Musuroi de cartita" e una din celebrele prajituri/torturi de la Dr.Oetker, insa cea de fata nu e o prajitura "din cutie" ci o prajitura facuta cu ingrediente naturale si cat de cat sanatoase. Eu prefer sa-i spun prajitura si nu tort pentru ca aspectul nu e unul festiv, ci cat se poate de simplu si banal, semanand cu o movila de pamant/musuroi de unde si denumirea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura lapte
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust daca va place mai dulce)
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 banane
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • putina apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort musuroi de cartita:

Blat: Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se spumeaza impreuna cu zaharul, apoi se adauga uleiul si laptele pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si se omogenizeaza. Se lasa mixerul deoparte si se adauga albusurile batute spuma, amestecand cu o lingura sau cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma de tort detasabila (26 cm diametru) si se coace blatul 35 minute.

Se lasa sa se raceasca, dupa care cu ajutorul unui cutit se scobeste blatul si miezul scos se va faramita cu mana si se pastreaza intr-un bol.

Bananele se curata de coaja, se taie in doua pe latime si pe lungime si fiecare bucata se trece prin zeama de lamaie amestecata cu apa. Astfel, bananele vor ramane albe si frumoase, nu se vor oxida. Se asaza bucatile de banane in interiorul blatului scobit. 

Crema: Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina si se adauga laptele caldut, amestecand pentru a se evita formarea cocoloaselor. Se adauga coaja rasa de lamaie si se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se ia crema de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine sa se dizolve gelatina si se lasa crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se pune crema peste blatul cu banane si peste crema se presara firimiturile din blat, dand astfel aspectul unui pamant afanat. Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, dupa care se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort trunchi de copac