Pentru că a venit toamna și pentru că am multe mere, am hotărât să fac o tartă cu mere.
Am curățat merele de coajă și le-am dat prin răzătoarea mare.
Am scos aluatul din ambalaj si am măsurat tava. Ce era în plus am dat deoparte și am tăiat fâșii. Am pus o cratiță anti-aderentă la foc mic, am pus merele rase până și-au lăsat sucul, apoi, când au devenit aurii, le-am dat deoparte și am lăsat să se răcească un pic, apoi am adăugat o linguriță cu scorțișoară măcinată și plicul cu praf de budincă și am amestecat energic.
Se lasă să se răcească, apoi se pune peste aluatul din tavă și se nivelează. Fâșiile de aluat se pun deasupra și se ung cu ou bătut cu un praf de sare (sau cu apă cu sare dacă doriți să fie de post).
Se dă la cuptor la foc mediu pentru 20-30 de minute (în funcție de cuptor).
Simplu și rapid :)
1
Atenție, nu se pune la loc pe foc când se amestecă praful de budincă cu merele scăzute, ca la budincă. Practic budinca se face în cuptor, deși este impropiu spus. Pur și simplu praful de budincă leagă mai bine compoziția
2
Merele călite trebuie să fie un pic răcorite