Foietaj de casa cu branza sarata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2015 | 3151 vizualizari

 

Se prepara rapid si este foarte foarte gustos, mai ales fierbinte....asa ca am sa va invit sa-l incercati...merge perfect cu o bere rece!

 

INGREDIENTE

Blat de foietaj rapid

  • 200 gr unt gras (85%)
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa( min 20%)
  • un praf bun de sare
  • Amidon pentru intins foaia sau faina

Umplutura:

  • 2 sau 3 oua( medii de preferat)
  • 7 linguri smantana
  • 100 gr parmezan
  • 200 gr branza cremoasa
  • 200 gr cascaval
  • 3 rosii feliate
  • rozmarin proaspat
  • busuioc uscat
  • busuioc verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa cu branza sarata:

Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece 30 de minute.

Ouale se amesteca cu smantana, apoi cu branza cremoasa.

Se intinde o foaie cat dimensiunea tavii, iar pentru acest lucru cel mai bine ne ajutam de amidonul presarat pe suprafata de intins, eu am intins direct pe foaia de copt, dupa care am asezat aluatul in tava unsa cu unt, direct prin rasturnare.

Daca nu aveti amidon presarati mai multa faina pe suprafata de intins, si pe sucitor.

Pe foaie punem parmezanul uniform, deasupra smantana cu branza, apoi cascavalul razuit. Presaram busuioc, rozmarin proaspat tocat si punem felii de rosii.

Coacem aperitivul la 200 de grade pana se rumeneste frumos. Decoram cu busuioc proaspat si ne bucuram de gustul grozav, de foietaj cu branzeturi,  musai cu-n pahar de bere in mana :)))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

21.09.2015, 23:00

Multumesc Gicuta

RuxyRux 1

21.09.2015, 23:01

Multumesc Licurici!

RuxyRux 1

21.09.2015, 23:01

Multumesc Bya!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca