Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2015 | 2269 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru ardei:

  • 3 ardei copti, curatati de coaja
  • 50 grame mix de branza (eu am folosit branza de burduf in scoarta de brad, branza fiarta munteneasca si o Gouda cu fenugrec)
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura migdale
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/4 lamaie

Pentru salata:

  • 100 grame couscous
  • 1 lingurita de unt
  • ulei de masline
  • cateva rosii cherry
  • 1 lingura stafide
  • 1 ceapa roz, taiata rondele
  • 1/2 lingurita Ras-el-hanout
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cumin, pudra
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura migdale maruntite
  • 1 lingura menta proaspata, tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta:

Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline. 

Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra si se stropesc cu sucul de lamaie. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. 

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte cu sare si putin ulei de masline.

Intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline la foc mic. Se adauga ceapa, miere si Ras-el-hanout si se lasa 10 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda. 

Rosiile cherry se aseaza pe un gratar fierbinte si se gatesc pe toate partile pana se inmoaie.

Se adauga untul in couscous, apoi sucul de lamaie, migdalele, menta, patrunjelul, usturoiul, sare, piper si ceapa caramelizata.

Se imparte couscousul pe farfurii, se aseaza cate un ardei copt deasupra si rosiile de jur imprejur. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti umpluti cu branza