Pentru ardei:
Pentru salata:
Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline.
Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra si se stropesc cu sucul de lamaie. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute.
Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte cu sare si putin ulei de masline.
Intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline la foc mic. Se adauga ceapa, miere si Ras-el-hanout si se lasa 10 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda.
Rosiile cherry se aseaza pe un gratar fierbinte si se gatesc pe toate partile pana se inmoaie.
Se adauga untul in couscous, apoi sucul de lamaie, migdalele, menta, patrunjelul, usturoiul, sare, piper si ceapa caramelizata.
Se imparte couscousul pe farfurii, se aseaza cate un ardei copt deasupra si rosiile de jur imprejur.