Prajitura cu dovleac

de simona72 in Prajituri, 18 Sep 2015 | 9875 vizualizari

 

Cum sa va zic eu? Stiti ca sunt mare fan dovleac placintar:D, dar ai mei baieti nu prea se omoara. Am copt un dovleac si am vrut neaparat o prajitura cu el. Am incercat ceva la care nu a mai fost nevoie de nici o completare ulterioara, adica o crema, ceva. Asa ca am incercat o prajitura gen "desteapta". Fara modestie, a iesit o prajitura super buna, cu o crema fina cu aroma de dovleac, moale si pufoasa. S-a topit imediat....au zis baietii ca e bestiala:))))

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac placintar de aproximativ 1 kg
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr zahar brut
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 120 gr unt topit
  • 6 linguri pline cu faina
  • pentru decor: zahar pudra
  • batoane de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Dovleacul, a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am lasat sa se raceasca, am indepartat coaja, am pus miezul in vasul robotului de bucatarie si l-am facut un piure foarte fin. Am adaugat Smantana mixata impreuna cu mascarponele, 50 gr zahar brut, am pornit robotul si am lasat ingredientele sa se amestece foarte bine. Daca este necesar cu o paleta curatam marginile si apoi continuam procesul de amestecare la robot. Am separat ouale, iar galbenusurile le-am adaugat treptat la amestecul de dovleac din robot. Am continuat sa adaug untul topit si laptele. Am transferat compozitia intr-un castron mare, am adaugat treptat faina si am amestecat cu un tel tip para. La final am adaugat si scortisoara. Daca va place puteti sa puneti mai multa...

Am mixat albusurile pentru cateva secunde cu un parf de sare, am adaugat treptat zaharul ramas si am mixat pana am obtinut o spuma ferma. Am incorporat treptat, spuma de albus la crema de dovleac, usor cu miscari de jos in sus pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Am transferat compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt, iar marginile pe care nu mi-a ajuns hartia le-am uns cu unt si am pudrat cu faina. Am dat tava la cuptorul incins la 150 grade pentru 1 ora. am mai lasat prajitura in cuptor cu usa intredeschisa pentru alte 10 minute, apoi am lasat-o sa se racesaca de tot, de preferat pana a doua zi. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste. Sa aveti pofta!!

TIPS-URI

1

nu este foarte dulce, puteti sa mariti cantitatea de zahar...eu am gustat si pentru ca nu am mai vrut sa folosesc zahar am folosit in plus 2-3 linguri indulcitor pulbere natural din stevie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac