Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de vacuta
Postat de: Irina in CiorbePentru inceput am taiat carnea cubulete si am pus-o la fiert. Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete. Daca dupa primele clocote apa se tulbura, se strecoara...Citeste continuarea
Ardei iuti ciresica in otet
Postat de: medioto59 in ConserveSpalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura rasa de sare si una de zahar in fiecare borcan. Deasemeni...Citeste continuarea
Cozonac "ochi de pisica"
Postat de: mon in DulciuriAmestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Salata de piept de pui cu ciuperci...
Postat de: MotanLaOale in SalatePieptul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa racire se taie cubulete. Porumbul se fierbe, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Baby...Citeste continuarea
Tort Kilimanjaro
Postat de: mon in DulciuriPentru blat se separa galbenusul de albus,albusurile se bat spmua. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumulse adauga faina cernuta cu cacao si praf de copt se...Citeste continuarea
Supa de pui
Postat de: CameliaComan in SupeCuratam zarzavaturile si impartim carnea in 4 bucati, o spalam si o punem la fiert la foc domol cu o lingura de sare. Dupa ce fierbe, adunam spuma. Dupa ce sunt fierte bine toate ingredientele,...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nesquik si...
Postat de: andaoana in PrajituriPunem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita. Luam siropul de pe foc, adaugam untul...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se...Citeste continuarea
Salata de ton cu porumb
Postat de: CarmenBlue in TonSe scurg conservele de ton si cea de porumb. Se amesteca intr-un bol. Se adauga aproximativ 250-200 g de iaurt gras, pana la o consistenta potrivita de intins pe painea prajita. Se asezoneaza cu...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: CarmenBlue in CiorbeIn primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs. Carnea...Citeste continuarea
Conopida cu branza si sunca
Postat de: Anett in Jamie OliverIncingem cuptorul. Pe foc mediu topim untul, adaugam faina si treptat laptele amestecand continuu. Cand devine un sos cremos adaugam condimentele dupa gust. Intr-un vas yena punem conopida...Citeste continuarea
Omleta quarto formaggi
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriUrda si casul se taie cuburi. Cascavalul se rade iar branza de burduf se marunteste. Ouale se bat bine cu piper si cu branza de burduf. Intr-o tigaie se topeste untul si se pun ouale...Citeste continuarea
Melcisori cu mar
Postat de: andaoana in PrajituriIncalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...Citeste continuarea
Gomboti cu prune si ciocolata amaruie
Postat de: Valclaudia in DulciuriSpalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat. Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat...Citeste continuarea
Pandispan bicolor cu rodie
Postat de: Valclaudia in PrajituriMai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron. Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu...Citeste continuarea
Bruscheta
Postat de: anamaria33 in Aperitive / GarnituriSe taie franzela felii, se pune pe fiecare felie cateva picaturi de ulei si se introduce pt cateva minute in cuptor pana ce se rumenesc putin. Se spala rosiile si busuiocul dupa care se taie...Citeste continuarea
Cornuri sarate
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPunem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat...Citeste continuarea
Cosulete cu branza, sunca si masline
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriInt-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt. Se...Citeste continuarea
Ciupercute cu ciocolata
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica. Forma...Citeste continuarea
Foietaj cu gem de gutui
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc...Citeste continuarea
Briose cu banane si nuci
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se...Citeste continuarea
Gogosari umpluti, in sos de ceapa
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carnePregatim gogosarii, ii spalam, taiem capacul si scoatem semintele si nervurile. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiat marunt, cu orezul, potrivim de sare si piper. Umplem fiecare gogosar in...Citeste continuarea
Desert "inghetat" de mure si cocos
Postat de: daniastefania in PrajituriPunem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele congelate le punem intr-un vas cu 100 g zahar. Le punem pe foc si le lasam sa fiarba 10 minute. Apoi dam amestecul prin strecuratoare, sa...Citeste continuarea
Calzone
Postat de: caroline in PizzaAluatul de pizza il scoatem din ambalaj, il intindem si il taiem in 6 parti egale . Branza o taiem felii subtiri iar crenvustii in rondele subtiri. Sucul de rosii il amestecam cu...Citeste continuarea
Prajitura cu crema mascarpone si...
Postat de: daniastefania in PrajituriIncepem cu prepararea blatului. Untul il frecam bine cu o lingura de lemn, pana se inmoaie. Adaugam zaharul si frecam mai departe pana compozitia devine pufoasa. Apoi adaugam ouale, unul cate...Citeste continuarea
Clafoutis cu mere caramelizate
Postat de: daniastefania in PrajituriVom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam...Citeste continuarea
Prajitura Brownie
Postat de: ctlina in DulciuriTapetati o tava cu hartie de copt. Lasati hartia sa depaseasca marginile ca sa puteti scoate cu usurinta prajitura. Topiți ciocolata in uleiul de masline la bain marin sau in...Citeste continuarea
Salata din bureti de roua cu...
Postat de: Valclaudia in SalateBuretii de roua se curata foarte bine de firele de iarba si de eventualele mici insecte :) Spalam buretii in mai multe ape, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Scurgem...Citeste continuarea
Desert din biscuiti cu ricotta si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriIndepartam samburii din curmale,apoi le trecem prin robot sa se marunteasca. Adaugam biscuitii peste pasta obtinuta din curmale, punem totul intr-un castron. Adaugam zaharul pudra, semintele...Citeste continuarea
Gulas de oaie cu fasole boabe
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura. Puneti carnea la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de...Citeste continuarea
Gogosarii copti ai Bunicii
Postat de: mihaelar63 in ConserveGogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe. Se pun gogosarii pe tava tapetata...Citeste continuarea
Friptura de porc in vin rosu la tigaie
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea de porc se taie bucatele apoi se pune la prajit in 2 linguri de ulei. Lasam la prajit doua minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte. Adaugam sare dupa gust, bobitele de mustar si...Citeste continuarea
Biscuiți crocanți din cereale...
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriRețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza si patrunjel
Postat de: Valclaudia in SalateSpalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea. Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o...Citeste continuarea
Prajitura dalmatian
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim...Citeste continuarea
Rasturnata cu struguri
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPregatim o tava cu dimensiunile de 28/18 cm cu hartie de copt,presaram 3 linguri de zahar si asezam boabele de struguri.Apoi pregatim blatul.topim margarina si o lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Prajitura cu mere si budinca de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIncepem cu merele: Spalam merele, le decojim si le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem o tigaie pe foc, punem in ea untul, merele scurse de zeama si zaharul. Le lasam circa 10...Citeste continuarea
Sandvis cu unt si dulceata
Postat de: CameliaComan in SandvisuriTopim untul in tigaie. Punem cele 2 felii de paine. Le lasam pana se rumenesc pe ambele parti. Taiem cele doua felii de paine pe diagonala formand astfel 4 triunghiuri.Doua triunghiuri trebuie...Citeste continuarea
Clatite cu sunca si cascaval
Postat de: timea in SandvisuriIntr-un bol mixam oul impreuna cu sarea. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel. Conectam aparatul Panini...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: Adele in DulciuriSe curata dovleacul, se da pe razatoare, se pune la foc cu zahar, unt si esenta de vanile, se caleste pentru 10 minute dupa care se lasa la racit. Se desface panchetul de foi de placinta se...Citeste continuarea
Nuci-aperitiv cu crema de branza si...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriFormarea nucilor: Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios. Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului....Citeste continuarea
Sandvis smile
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPe fiecare felie de paine se aseaza cate o felie de mortadella,si felii de mozzarella(1 felie mare si bucatele mici), se aseaza o felie de paine si se repeta procedura pana terminam feliile de...Citeste continuarea
Chec simplu, economic
Postat de: robert_badica in DulciuriMixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna...Citeste continuarea
Găluște cu prune
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare. Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii,...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: Adele in SalatePentru inceput se pun vinetele intr-o tava (nu prea inalta) in cuptor la 200°, din cand in cand se intorc pe o parte si pe alata, cand sunt coapte se curata de coaja si se pun la scurs. Se...Citeste continuarea
Sandvis minunat
Postat de: CameliaComan in SandvisuriEu am folosit felii de miez de paine. Puteti sa folositi si felii de paine integrala sau sau cu cereale dar fara coaja. Asezam pe primele doua felii de paine cate 1 felie de cascaval, 2 felii de...Citeste continuarea
Mini-Sandvis
Postat de: CameliaComan in SandvisuriDecupam feliile de miez in forma rotunda. Eu am folosit o cana. Puteti sa folositi si forme speciale rotunde. La fel procedam si cu fellile de sunca, cascaval si cu frunzele de salata.Castravetele...Citeste continuarea
Placinte cu varza murata
Postat de: Adele in PiinePentru inceput se framanata un aluat ca de paine, se acopera cu un prososp si se lasa la dospit. Intre timp varza murata, se toaca destul de marunt. Pe aragaz se pune un tuci (o oala) se taie...Citeste continuarea
Tortellini cu sunca si hribi de padure
Postat de: mihaelar63 in TortelliniFierbeti tortellini in multa apa cu sare respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele. Curatati si spalati legumele. Curatati si limpeziti hribele, se usuca cu...Citeste continuarea