A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de vacuta

Postat de: Irina in Ciorbe

Pentru inceput am taiat carnea cubulete si am pus-o la fiert.  Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete.  Daca dupa primele clocote apa se tulbura, se strecoara...Citeste continuarea

Ardei iuti ciresica in otet

Postat de: medioto59 in Conserve

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura rasa de sare si una de zahar in fiecare borcan. Deasemeni...Citeste continuarea

Cozonac "ochi de pisica"

Postat de: mon in Dulciuri

Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Salata de piept de pui cu ciuperci...

Postat de: MotanLaOale in Salate

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa racire se taie cubulete. Porumbul se fierbe, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Baby...Citeste continuarea

Tort Kilimanjaro

Postat de: mon in Dulciuri

Pentru blat se separa galbenusul de albus,albusurile se bat spmua. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumulse adauga faina cernuta cu cacao si praf de copt se...Citeste continuarea

Supa de pui

Postat de: CameliaComan in Supe

Curatam zarzavaturile si impartim carnea in 4 bucati, o spalam si o punem la fiert la foc domol cu o lingura de sare. Dupa ce fierbe, adunam spuma. Dupa ce sunt fierte bine toate ingredientele,...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu nesquik si...

Postat de: andaoana in Prajituri

Punem apa cu zaharul  pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute  pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita. Luam siropul de pe foc, adaugam untul...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: Adele in Dulciuri

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se...Citeste continuarea

Salata de ton cu porumb

Postat de: CarmenBlue in Ton

Se scurg conservele de ton si cea de porumb. Se amesteca intr-un bol. Se adauga aproximativ 250-200 g de iaurt gras, pana la o consistenta potrivita de intins pe painea prajita. Se asezoneaza cu...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: CarmenBlue in Ciorbe

In primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs. Carnea...Citeste continuarea

Conopida cu branza si sunca

Postat de: Anett in Jamie Oliver

Incingem cuptorul. Pe foc mediu topim untul, adaugam faina si treptat laptele amestecand continuu. Cand devine un sos cremos adaugam condimentele dupa gust. Intr-un vas yena punem conopida...Citeste continuarea

Omleta quarto formaggi

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Urda si casul se taie cuburi. Cascavalul se rade iar branza de burduf se marunteste. Ouale se bat bine cu piper si cu branza de burduf. Intr-o tigaie se topeste untul si se pun ouale...Citeste continuarea

Melcisori cu mar

Postat de: andaoana in Prajituri

Incalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...Citeste continuarea

Gomboti cu prune si ciocolata amaruie

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat. Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat...Citeste continuarea

Pandispan bicolor cu rodie

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Mai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron. Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu...Citeste continuarea

Bruscheta

Postat de: anamaria33 in Aperitive / Garnituri

Se taie franzela felii, se pune pe fiecare felie cateva picaturi de ulei si se introduce pt cateva minute in cuptor pana ce se rumenesc putin. Se spala rosiile si busuiocul dupa care se taie...Citeste continuarea

Cornuri sarate

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Punem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat...Citeste continuarea

Cosulete cu branza, sunca si masline

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Int-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt. Se...Citeste continuarea

Ciupercute cu ciocolata

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica. Forma...Citeste continuarea

Foietaj cu gem de gutui

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc...Citeste continuarea

Briose cu banane si nuci

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se...Citeste continuarea

Gogosari umpluti, in sos de ceapa

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Pregatim gogosarii, ii spalam, taiem capacul si scoatem semintele si nervurile. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiat marunt, cu orezul, potrivim de sare si piper. Umplem fiecare gogosar in...Citeste continuarea

Desert "inghetat" de mure si cocos

Postat de: daniastefania in Prajituri

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele congelate le punem intr-un vas cu 100 g zahar. Le punem pe foc si le lasam sa fiarba 10 minute. Apoi dam amestecul prin strecuratoare, sa...Citeste continuarea

Calzone

Postat de: caroline in Pizza

Aluatul de pizza il scoatem din ambalaj, il intindem si il taiem in 6 parti egale .  Branza o taiem felii subtiri iar crenvustii in rondele subtiri.  Sucul de rosii il amestecam cu...Citeste continuarea

Prajitura cu crema mascarpone si...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Incepem cu prepararea blatului. Untul il frecam bine cu o lingura de lemn, pana se inmoaie. Adaugam zaharul si frecam mai departe pana compozitia devine pufoasa. Apoi adaugam ouale, unul cate...Citeste continuarea

Clafoutis cu mere caramelizate

Postat de: daniastefania in Prajituri

Vom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam...Citeste continuarea

Prajitura Brownie

Postat de: ctlina in Dulciuri

Tapetati o tava cu hartie de copt. Lasati hartia sa depaseasca marginile ca sa puteti scoate cu usurinta prajitura.   Topiți ciocolata in uleiul de masline la bain marin sau in...Citeste continuarea

Salata din bureti de roua cu...

Postat de: Valclaudia in Salate

Buretii de roua se curata foarte bine de firele de iarba si de eventualele mici insecte :) Spalam buretii in mai multe ape, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Scurgem...Citeste continuarea

Desert din biscuiti cu ricotta si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Indepartam samburii din curmale,apoi le trecem prin robot sa se marunteasca. Adaugam biscuitii peste pasta obtinuta din curmale, punem totul intr-un castron. Adaugam zaharul pudra, semintele...Citeste continuarea

Gulas de oaie cu fasole boabe

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura. Puneti carnea  la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de...Citeste continuarea

Gogosarii copti ai Bunicii

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se  curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe. Se pun gogosarii pe tava tapetata...Citeste continuarea

Friptura de porc in vin rosu la tigaie

Postat de: Valclaudia in Porc

Carnea de porc se taie bucatele apoi se pune la prajit in 2 linguri de ulei. Lasam la prajit doua minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte. Adaugam sare dupa gust, bobitele de mustar si...Citeste continuarea

Biscuiți crocanți din cereale...

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

   Rețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza si patrunjel

Postat de: Valclaudia in Salate

Spalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea. Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o...Citeste continuarea

Prajitura dalmatian

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim...Citeste continuarea

Rasturnata cu struguri

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim o tava cu dimensiunile de 28/18 cm cu hartie de copt,presaram 3 linguri de zahar si asezam boabele de struguri.Apoi pregatim blatul.topim margarina si o lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Prajitura cu mere si budinca de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepem cu merele: Spalam merele, le decojim si le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem o tigaie pe foc, punem in ea untul, merele scurse de zeama si zaharul. Le lasam circa 10...Citeste continuarea

Sandvis cu unt si dulceata

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Topim untul in tigaie. Punem cele 2 felii de paine. Le lasam pana se rumenesc pe ambele parti. Taiem cele doua felii de paine pe diagonala formand astfel 4 triunghiuri.Doua triunghiuri trebuie...Citeste continuarea

Clatite cu sunca si cascaval

Postat de: timea in Sandvisuri

Intr-un bol mixam oul impreuna cu sarea. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel. Conectam aparatul  Panini...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de: Adele in Dulciuri

Se curata dovleacul, se da pe razatoare, se pune la foc cu zahar, unt si esenta de vanile, se caleste pentru 10 minute dupa care se lasa la racit. Se desface panchetul de foi de placinta se...Citeste continuarea

Nuci-aperitiv cu crema de branza si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Formarea nucilor: Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios.  Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului....Citeste continuarea

Sandvis smile

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Pe fiecare felie de paine se aseaza cate o felie de mortadella,si felii de mozzarella(1 felie mare si bucatele mici), se aseaza o felie de paine si se repeta procedura pana terminam feliile de...Citeste continuarea

Chec simplu, economic

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Mixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna...Citeste continuarea

Găluște cu prune

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare. Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii,...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: Adele in Salate

Pentru inceput se pun vinetele intr-o tava (nu prea inalta) in cuptor la 200°, din cand in cand se intorc pe o parte si pe alata, cand sunt coapte se curata de coaja si se pun la scurs. Se...Citeste continuarea

Sandvis minunat

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Eu am folosit felii de miez de paine. Puteti sa folositi si felii de paine integrala sau sau cu cereale dar fara coaja. Asezam pe primele doua felii de paine cate 1 felie de cascaval, 2 felii de...Citeste continuarea

Mini-Sandvis

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Decupam feliile de miez in forma rotunda. Eu am folosit o cana. Puteti sa folositi si forme speciale rotunde. La fel procedam si cu fellile de sunca, cascaval si cu frunzele de salata.Castravetele...Citeste continuarea

Placinte cu varza murata

Postat de: Adele in Piine

Pentru inceput se framanata un aluat ca de paine, se acopera cu un prososp si se lasa la dospit. Intre timp varza murata, se toaca destul de marunt. Pe aragaz se pune un tuci (o oala) se taie...Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si hribi de padure

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Fierbeti tortellini in multa apa cu sare respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele. Curatati si spalati legumele. Curatati si limpeziti hribele, se usuca cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]