Initial s-a vrut a fi alta prajitura, dar in timp ce imi pregateam ingredientele am mai taiat din ele si am adaugat altele, si a iesit o prajitura tare buna!
Pt. blat:
Pt. crema:
Blatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se aseaza cele 12 piscoturi, apasand usor pentru a intra pe jumatate in blat. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pentru cca 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.
Crema: Se pune 400 ml lapte si zaharul la foc, iar restul de lapte se amesteca cu faina. Cand incepe sa fiarba laptele, se toarna in fir subtire amestecul cu faina, amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se lasa pe foc pana obtinem o crema groasa. Se ia de pe foc si se pune untul, omogenizandu-se bine. Se lasa sa se raceasca. Se storc cele 2 lime-uri si se rade coaja de la una din ele. Se adauga peste crema si se amesteca. Se da la frigider pentru o jumatate de ora.
Blatul se aseaza pe un platou iar deasupra se intinde toata crema de lime, iar piscoturile aflandu-se jumatate in blat, jumatate in crema. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
In crema se poate adauga zaharul si zeama de lime in functie de gusturi, sau se poate inlocui cu lamaie.