Reteta Eric Lanlard....o tarta delicioasa!
Tarta expertului prevede doar zmeura, eu i-am adaugat si frisca si fructe de padure.
Blat:
Crema:
Tarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o pun deasupra si sa adaug si frisca, acum voi alegeti.
Blatul : Se cerne faina, zaharul brun pudra si cacaoa intr-un bol ca sa nu aiba cocoloase. se adauga untul bucati si se framanta pana la stadiul de firmituri groase, se pun galbenusurile, vanilia si se framanta pana obtinem un aluat compact omogen. Se infoliaza si se da la rece.
Se incinge cuptorul la 190 de grade, se intinde aluatul, se asaza in forma si se acopera cu o foaie de copt peste care am pus boabe de fasole. Se coace blatul 15 minute, se scoate, se trage foaia cu fasole si se pune din nou la copt pentru inca 5 minute, apoi se raceste complet. Eu am facut tarta in forma de sticla asa ca nu am scos blatul din ea, acolo am si montat-o.
Pentru crema: Se pune ciocolata pe baie de aburi, apoi cand s-a topit o dam deoparte. Intr-un vas, punem frisca si doar o incalzim( atentie fara fierbere). Amestecam ciocolata in frisca si punem vanilia si untul, mixam cu mixerul si este gata.
Eric a pus pe blat zmeura si deasupra a turnat ciocolata, eu am pus ciocolata si deasupra am adaugat frisca si fructele de padure....voi alegeti varianta pe care o doriti.