Prajitura cu smochine si aroma de portocala

de Oana in Prajituri, 22 Oct 2015 | 4515 vizualizari

 

Deliciu e putin spus...este o prajitura foarte aromata, cu iz de toamna si totodata foarte racoritoare si fresh. Va invit la o feliuta si daca va place, sa o si testati! 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • oua – 2 buc
    • zahar – 90 g
    • faina – 90 g
    • praf de copt – ½ lingurita
    • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
    • un praf de sare
    Crema:
    • iaurt grecesc – 300 gr
    • zahar pudra- 4 linguri
    • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    Sirop:
    • suc de portocala – 150 ml
    • lichior de portocale – 2 linguri
    Decor:
    • smochine proaspete – 5-6 buc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu smochine si aroma de portocala:

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla

  • Bate albusurile spuma cu un praf de sare

  • Amesteca faina cu praful de copt, incorporeaz-o usor in crema de galbenusuri, apoi adauga deasupra spuma de albusuri si amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula

  • Tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili, de 22 cm

  • Rastoarna compozitia si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute

  • Verifica blatul cu scobitoarea si cand este facut scoate-l si lasa-l sa se raceasca pe un gratar

  • Pentru crema, amesteca iaurtul cu zaharul pudra, apoi adauga coaja de portocala si vanilia si lasa crema la rece 10- 15 min

  • Amesteca sucul de portocala cu lichiorul, pune blatul pe un platoul, inteapa-l cu furculita din loc in loc si insiropeaza-l apoi bine

  • Asaza crema de iaurt peste blat, apoi decoreaza-l cu smochinele taiate in patru

  • Poti sa il mai lasi putin la rece inainte sa-l tai...daca mai ai rabdare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]