Deliciu e putin spus...este o prajitura foarte aromata, cu iz de toamna si totodata foarte racoritoare si fresh. Va invit la o feliuta si daca va place, sa o si testati!
Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla
Bate albusurile spuma cu un praf de sare
Amesteca faina cu praful de copt, incorporeaz-o usor in crema de galbenusuri, apoi adauga deasupra spuma de albusuri si amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula
Tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili, de 22 cm
Rastoarna compozitia si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute
Verifica blatul cu scobitoarea si cand este facut scoate-l si lasa-l sa se raceasca pe un gratar
Pentru crema, amesteca iaurtul cu zaharul pudra, apoi adauga coaja de portocala si vanilia si lasa crema la rece 10- 15 min
Amesteca sucul de portocala cu lichiorul, pune blatul pe un platoul, inteapa-l cu furculita din loc in loc si insiropeaza-l apoi bine
Asaza crema de iaurt peste blat, apoi decoreaza-l cu smochinele taiate in patru
Poti sa il mai lasi putin la rece inainte sa-l tai...daca mai ai rabdare :)