Salata cu paste si maioneza

de - Andreea - in Paste, 22 Oct 2015 | 3847 vizualizari

 

Delicioasa si aceasta varianta de salata de paste ...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste tip farfalle
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei tip kapia
  • 150 gr sparanghel
  • 3 linguri maioneza
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu paste si maioneza:

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam sa fiarba pentru 12 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele.Cand au fiert, le scurgem de apa si le trecem sub un jet de apa rece . 

Intre timp , curatam ardeii de seminte si nervuri, ii spalam si ii taiem in fasii subtiri .

Rosiile le spalam si le taiem cuburi mici . Daca folositi rosii tip cherry , este suficient sa le taiati in doua . 

Punem putin ulei intr-o tigaie la foc potrivit si cand acesta s-a incins , punem ardeii. Lasam cateva minute sa se caleasca . 

Adaugam apoi sparanghelul , si presaram sare si piper dupa gust . Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna dupa care stingem focul si lasam sa se raceasca . 

Punem intr-un bol pastele,ardeii si sparanghelul,rosiile si amestecam . Daca va place, presarati putin piper.La urma adaugam maioneza si amestecam din nou usor . 

Punem in farfurii si servim. 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

In aceasta reteta , ardeiul poate fi folosit si crud sau copt la flacara, indepartand bineinteles apoi pielita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu paste si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza, mere si stafide