Rulada de curcan cu spanac

de Catalina L in Curcan, 22 Oct 2015 | 6549 vizualizari

 

Va propun o reteta lejera si parfumata, un rulou de carne de curcan frageda si moale umplut cu piure de spanac

Spanacul este o planta pe care ai face bine sa nu o ocolesti .
Nutrientii pe care ii contine nu pot fi adunati usor din alte legume sau fructe. De la calciu pana la vitaminele A si C, acid folic si luteina, spanacul are o gama larga de substante bune de care ar fi pacat sa nu profiti acum cat il gasesti proaspat in piata.
Spanacul are putine calorii si o multime de vitamine si minerale. 100 g de spanac verde au doar 23 de calorii, ceea ce il face prietenul celor care tin cure de slabire. Vestea buna e ca nu te vei priva de vitamine. O portie de spanac iti va aduce vitamina A buna pentru intarirea imunitatii si vitamina K, necesara pentru sanatatea oaselor. Este o sursa buna de proteine si calciu, de care ai nevoie intr-o dieta echilibarata, dar si de fibre, care ajuta digestia.
Pentru ca are atat de multi nutrienti, spanacul este un ajutor important pentru pastrarea imunitatii organismului, pentru lupta cu diverse tipuri de cancer si pentru imbunatatirea sistemului cardio-vascular. Spanacul contine falvonoizi care neutralizeaza radicalii liberi si previn aparitia cancerului de colon sau ovarian.
(sursa Foodstory)

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati de piept de curcan,
  • 400 g spanac proaspăt pentru piure
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de pesto (facultativ)
  • sare și piper
  • 1 lingura de ulei de măsline
  • spanac proaspat pentru salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu spanac:

Se spală și se fierbe spanacul cateva minute în apă clocotită cu sare. 

Se scurge și se apasa bine pentru a elimina cat mai multa apa. 

Curatam ceapa și usturoiul si le tocam fin. 

Se pun la prăjit într-o lingura de ulei de masline. 

Adaugati ardeiul taiat cubulete și linguritele de pesto. 

Adaugam spanacul fiert, sare si piper si se revine totul timp de 5 minute. 

Lasam sa se raceasca si se mixeaza. 

Pieptul de curcan se bate sau se taie cu un cutit pe toata lungimea lui pentru a obtine o felie subtire.

Condimentati-l cu sare și piper.

Depuneti piureul de spanac si rulati-l. 

Pregătiți 2 benzi de film alimentar. 

Puneti peste ele foi de spanac proaspete sau piure ( este facultativ- puteti pune direct rulourile cu carne). 

Puneti apoi rulourile cu carne peste spanac si rulati-le strans in filmul alimentar pana formati un cilindru.

Strangeti bine rulourile la capete.

Puneti-le la fiert timp de 30 de minute in apa fierbine cu sare. 

Lasati sa se raceasca 10 minute, apoi indepartati filmul alimentar.

Taiati rulourile felii inainte de servire.

Puteti sa le serviti calde sau reci, simple sau cu o salata de spanac proaspat asezonata cu sos vinaigrette.

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Puteti sa le serviti calde sau reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte