Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Friptura de vita cu capere si...
Postat de: luminita20_2006 in VitaSe incinge uleiul intr- o tigaie cu lingura de unt si se pune feleurile de carne de vita la prajit cu capac la foc mediu. Carnea va lasa puna apa. Eu prefer sa inabus mai mult carnea de cat sa o...Citeste continuarea
Piept de rata cu sos de portocale
Postat de: CameliaComan in RataPrima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem...Citeste continuarea
Ciuperci in sos alb, cu carnati de...
Postat de: merisor67 in PorcSe spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari. Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi. Carnatii ii taiem rondele, dar lasam si bucati mai mari pentru aspect. Punem...Citeste continuarea
Budinca cu fidea si branza de vaci
Postat de: medioto59 in PasteIntr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare. Punem fideaua intr-un...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: maisondenisse in PrajituriBlat: Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine un aluat omogen, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 30 minute. ...Citeste continuarea
Penne în sos de roșii, cu piept...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun pastele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata se strecoară, se clătesc sub un jet de apă rece și se lasă să se scurgă bine. Pieptul de pui se spală bine, se...Citeste continuarea
Lasagna cu crema fina de branza si...
Postat de: simona72 in PastePunem apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste fierbem foile de lasagna pentru 3-4 minute. Curmalele le taiem in bucati mai mici, le punem intr-un castron si le hidratam pentru 10 minute...Citeste continuarea
Vermicelli cu ghebe si parmezan
Postat de: simona72 in PasteSpalam ghebele, le lasam sa se zvante sau le tamponam usor cu prosop de hartie, apoi le taiem in sferturi/jumatati, depinde cat sunt de mari. Intr-o tigaie punem uleiul si untul. Cand untul s-a...Citeste continuarea
Briose cehe - Koláčky - Kolaches
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina,...Citeste continuarea
Salată de paste (risone) cu ton
Postat de: ela2015 in PasteSe fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi cu suc de...
Postat de: diaconta in PrajituriFoi: Am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul. Am adaugat praful de copt stins cu lamâie, sarea si aromele, apoi am încorporat treptat faina, pana ce am obtinut un...Citeste continuarea
Prăjitură cu foi şi umplutură...
Postat de: diaconta in PrajituriGalbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste. Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul. Am pus sarea si vanilia dupa care am...Citeste continuarea
Desert cu ciocolată şi zmeură
Postat de: diaconta in DulciuriSmântâna pentru frisca am amestecat-o cu Green Sugar si am pus-o pe foc pâna a ajuns la punctul de fierbere.Am luay vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati. Am...Citeste continuarea
Prajitura chinezoaica
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu cascaval si chimen
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUntul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos, se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Merele le spalam,curatam,le dam pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul vanilat si 2 lg ulei.Dupa ce a scazut zeama adaugam scortisoara. (Daca merele sunt acrisoare...Citeste continuarea
Tarta de ciocolata de casa cu alune
Postat de: RuxyRux in DulciuriAcum eu spun zece portii, dar depinde cat va lasa inima sa taiati felia! :)))))) Se pune pe foc mic vasul cu apa, vanilie si zahar si se tine la fiert in jur de 6 minute cat sa se...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura-reteta nr 100
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriBlatul: Trecem biscuitii prin robot,untul il topim. Amestecam totul. Acoperim baza unei forme detasabile si bagam la frigider pana preparam crema. Crema: Hidratam gelatina in apa rece. 300 g...Citeste continuarea
Pateuri cu mere si nuci
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriAluatul se dezgheata. Merele se spala,se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Se calesc cu zaharul si 2 lg ulei pana scade zeama. Se opreste focul,se adauga nucile si scortisoara....Citeste continuarea
Paste cu praz si muschi de porc
Postat de: robert_badica in SpagheteFierbi pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie pui uleiul, prazul spalat si taiat rondele si muschiul de porc taiat cubulete.Adaugi putina apa si le...Citeste continuarea
Salata de paste cu conopida si...
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-o craticioara punem la fiert pastele in apa clocotita cu sare,se lasa cat scrie pe cutie cam 10 minute la pastele folosite de mine. Intr-o alta craticioara punem apa sa fiarba,cand incepe...Citeste continuarea
Mazare cu cotlet de porc
Postat de: cristinutanicolita in PorcIntr-o cratita se incinge uleiul,se adauga carnea si se rumeneste pe ambele parti. Intre timp se curata si spala ceapa si morcovul. Dupa ce carnea se rumeneste se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Milkshake cu oreo
Postat de: Meea in BauturiEu zic sa dublati,ba chiar sa triplati ingredientele,asa, ca sfat:)). In blender punem biscuitii oreo si ii maruntim bine.Adaugam apoi laptele,inghetata si daca doriti...Citeste continuarea
Bigoli con salsiccea e panna
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-o oala punem apa cu sare la incalzit,cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele proaspete.Se lasa la foc potrivit sa fiarba,se testeaza daca sunt fierte. Carnatii se curata de coaja de...Citeste continuarea
Jacket Potatoes cu Trio Delaco
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaInveleste cartofii in staniol si gaureste-i din loc in loc cu un bat de frigaruie; Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade;...Citeste continuarea
Piept de pui cu smântână
Postat de: iri_love in PuiPieptul de pui se spală, după care se taie cuburi (nu prea mici dar nici prea mari). Gata taiat se pune la fiert in apa cu un pic de sare si ulei (cam 2-3 linguri). In timpul...Citeste continuarea
Tagliolini cu pastrama de pui si...
Postat de: medioto59 in PastePunem putin ulei la incins si calim usturoil taiat rondele. Scoatem usturoiul si in uleiul din tigaie calim pastrama de pui, taiata cubulete.Tinem pe foc pana aceasta isi schimba culoarea....Citeste continuarea
Chec cu dulceata de afine si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam...Citeste continuarea
Mic dejun
Postat de: Constelatialeu in Mancare copiiAm intins feliile de paine cu sucitorul,le-am facut mai plate decat erau, le-am asezat in vasul de ceramica, am pus cateva bucatele de unt, apoi am asezat mozzarela, peste ea am asezat salamul, am...Citeste continuarea
Placinta cu branza si visine
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa...Citeste continuarea
Negresa, reteta clasica
Postat de: merisor67 in PrajituriIntr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele. Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa. O...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ciuperci
Postat de: gicuta69 in PuiCuratam si spalam pulpele, le taiem in jumatati si le punem la fiert intr-o oala. Inlaturam spuma care se formeaza Curatam si spalam legumele. In oala in care fierb pulpele adaugam o ceapa...Citeste continuarea
Budinca cu paste si carne tocata de...
Postat de: Pungasa_Rogue in PasteSe pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe...Citeste continuarea
Tocăniţă de ceapă cu carne de...
Postat de: ela2015 in PuiÎntr-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile. După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa...Citeste continuarea
Spaghete cu chiftelute si sos de rosii
Postat de: caroline in PasteCuratam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii maruntim . Punem intr-un castron...Citeste continuarea
Paste cu branza si mere caramelizate
Postat de: Veronica22 in PenneStafidele se pun intr-un sirop facut din esenta de rom,1 lingura de zahar si 50 ml apa. Pastele se fierb 4-5 min doar(nu trebuie sa fie foarte fierte).Se scurg apoi din apa. Branza se amesteca...Citeste continuarea
Briose-budinca de paste cu bezea
Postat de: deyutzky in PastePunem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet. Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu...Citeste continuarea
Paste cu sparanghel si sos carbonara
Postat de: Veronica22 in PennePastele se fierb al dente in apa cu sare. Sparanghelul se rupe de la partea lemnoasa si se opareste un min in apa cu sare dupa care se scoate in apa rece pentru a-si pastra culoarea si a opri...Citeste continuarea
Lasagna cu sos de branza si ciuperci
Postat de: Veronica22 in LasagnaCiupercile taiate felii se pun la calit in putin ulei.Adaugam sare si piper peste ele.Cand sunt gata,adica nu mai avem zeama in tigaie le dam deoparate. Ardeiul gras se taie cubulete. Branza...Citeste continuarea
Fusilli colorate cu ragu
Postat de: Veronica22 in FusilliCeapa tocata se pune la calit in putin ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt.Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam usturoiul taiat foarte marunt,ciupercile taiate...Citeste continuarea
Spaghetti milanese
Postat de: Veronica22 in SpaghetePastele se fierb al dente,apoi se scurg. Inainte de a fierbe pastele trebuie sa pregatim sosul. Ciupercile taiate felii subtiri se pun la calit in putin ulei,adaugam langa ele si rosiile taiat...Citeste continuarea
Desert gogosi cu lingura
Postat de: Ina in DulciuriBatem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba. Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si...Citeste continuarea
Rasol de vita cu legume la cuptor
Postat de: Constelatialeu in VitaMai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult,...Citeste continuarea
Omleta cu ardei
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem prazul in rondele si ardeii in fasii. Calim totul la foc iute, pentru 5 minute aproximativ, dupa care adaugam kaiserul/sunca feliat/a. Ouale le batem spuma, le condimentam dupa gust si...Citeste continuarea
Salata rece de paste
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,la foc mic.Se lasa timpul scris pe cutie sau punga in functie de pastele folosite. Salata se spala bine si se taie fasii,o punem intr-un...Citeste continuarea
Trottole cu piept de pui
Postat de: Dya in PasteTocam prazul si ardeii si ii punem la calit, impreuna cu untul, intr-o tigaie intinsa. Pieptul de pui il taiem in fasii subtiri si il adaugam peste legume. Potrivim de gust cu sare, busuioc...Citeste continuarea
Fusilli cu caramel si nuca prajita
Postat de: simona72 in PasteIntr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se lasa sa fiarba 11 minute. Pentru sosul caramel: se pune zaharul...Citeste continuarea
Paste cu vongole si smantana
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa sa fiarba la foc mic timpul scris pe cutie sau punga. Intr-o tigaie punem ulei de masline,si vongolele scurse de zeama.Dupa cateva...Citeste continuarea
Tagliolini cu dovlecei si praz
Postat de: simona72 in PasteSe pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa sa fiarba 3 minute. Dovlecelul se spala, se pastreaza coaja si se usuca cu prosop curat de...Citeste continuarea
Paste cu sunca si crema de branza
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-o cratita se pune apa cu sare la fiert,cand incepe apa sa clocoteasca se pun pastele ,se lasa circa 10 minute(cat scrie pe cutie sau punga),se ameseteca din cand in cand pentru a nu se lipi....Citeste continuarea