TOCHITURĂ DE PORC

de Panacris in Porc, 22 Noi 2015 | 6345 vizualizari

 

Daaa, știu că suntem în postul Craciunului,nu dati cu pietre :( Aveam de onorat o provocare, așa că păstrați rețeta pentru sărbătorile ce urmează ;). E un fel minunat, cu multe ingrediente de gustul Zmeișorilor. O rețetă tradițională ca la bunica sau mama, nu am, deoarece am descoperit acest fel de mâncare, doar când am ajuns să locuiesc în Regat, adică răgățime ;). Dar am căutat în cărțile lui Radu Anton Roman unde am găsit ceva minunat și apetisant. Așa că să lăsăm poveștile și să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc mai împănată cca. 1000g,
  • ficat de porc cca. 300 g,
  • cârnați afumați de casă cca. 300 g,
  • bacon bucățele 125 g,
  • untură de porc 2 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • boia dulce de ardei.
  • Pentru servire:
  • Mămăligă,
  • Ou de găină,
  • Brânză de oi rasă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TOCHITURĂ DE PORC:

Într-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurențiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la încins untura, se adaugă ficatul tăiat cubulețe, se perpelesc puțin, apoi se adaugă carnea tot cubulețe, de aceea se numește tochitură, că să nu te folosești de cuți să tai carnea, se amestecă, apoi se acoperă și se lasă la foc mic, cca. 60 de minute, se asezonează de piper, cimbru și boia, amestecându-se din când în când. Atenție nu se adaugă apă, și sare, carnea de porc lasă sufiecient lichid și grăsmie. După ce s-au gătit cubulețele de carne, se adaugă feliile de cârnați și baconul mărunțit, se mai lasă la fiert cca. 15 minute pentru a se combina gusturile. La sfârșitul gătirii, se asezonează de sare, dacă mai e nevoie, cârnații și baconul au destulă sare. Tochitura se servește fierbinte, acompaniată de mămăligă, un ou ochi și brânză rasă, alături de murături de sexon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "TOCHITURĂ DE PORC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Micutza Luana 1

23.11.2015, 12:41

asa ceva nu refuzz

miki_a 1

23.11.2015, 12:52

pentru prezentare!!!

mirela0911 1

24.11.2015, 10:21

Bunaciune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc picante si cartofi noi copti in coaja