Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata

de Moni_alex in Dulciuri, 19 Noi 2015 | 4893 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală O combinatie delicioasa cafea, ciocolata, mascarpone

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 500 g mascarpone
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • un pachet mare de piscoturi
  • 250 ml cafea tare
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata neagra sau cu lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata:

Tiramisu reţetă originală

Pentru inceput am facut cafeaua si am lasat-o sa se raceasca.

Apoi am pregatit crema de oua cu mascarpone astfel: intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 60 g zahar pudra si se freaca spuma pana se deschid la culoare. Separat punem laptele la incalzit pe foc, nu trebuie sa fiarba. Se toarna laptele putin cate putin peste galbenusuri, se amesteca si apoi se pune pe foc pe baie de aburi si se amesteca in continuu pana crema se ingroasa putin.( nu trebuia fiarta pentru a nu se coagula galbenusurile).

Se adauga si cele 250 de grame de ciocolata cu lapte rupta bucatele peste crema. 

Dupa ce s-a omogenizat bine, o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine, se adauga si cele 500 g de mascarpone si se amesteca bine cu mixerul crema pana devine cremoasa. Se da la frigider pentru 30 minute.

Intre timp, se pregateste frisca: se bate bine smantana rece de la frigider si la final se adauga diferenta de 60 g zahar pudra si se mai bate foarte putin pana se incorporeaza zaharul.Se da putin la rece.

Se inmoaie piscoturile cateva secunde pe o parte si apoi se aseaza intr-o tava inalta sau un vas inalt.Eu l-am dus la serviciu si l-am facut direct intr-o cutie patrata usor de transportat.

Se adauga un strat de crema de mascarpone cu ciocolata, unul de frisca si deasupra se presara cacao cernuta print-o sita fina.

Se repeta:un strat de piscoturi insiropate in cafea, crema cu ciocolata, frisca, cacao si deasupra se presara ciocolata data pe razatoare.

Se pune tiramisu la frigider minim 3 ore inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte rulate cu dovleac turcesc