Tiramisu reţetă originală O combinatie delicioasa cafea, ciocolata, mascarpone
Tiramisu reţetă originală
Pentru inceput am facut cafeaua si am lasat-o sa se raceasca.
Apoi am pregatit crema de oua cu mascarpone astfel: intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 60 g zahar pudra si se freaca spuma pana se deschid la culoare. Separat punem laptele la incalzit pe foc, nu trebuie sa fiarba. Se toarna laptele putin cate putin peste galbenusuri, se amesteca si apoi se pune pe foc pe baie de aburi si se amesteca in continuu pana crema se ingroasa putin.( nu trebuia fiarta pentru a nu se coagula galbenusurile).
Se adauga si cele 250 de grame de ciocolata cu lapte rupta bucatele peste crema.
Dupa ce s-a omogenizat bine, o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine, se adauga si cele 500 g de mascarpone si se amesteca bine cu mixerul crema pana devine cremoasa. Se da la frigider pentru 30 minute.
Intre timp, se pregateste frisca: se bate bine smantana rece de la frigider si la final se adauga diferenta de 60 g zahar pudra si se mai bate foarte putin pana se incorporeaza zaharul.Se da putin la rece.
Se inmoaie piscoturile cateva secunde pe o parte si apoi se aseaza intr-o tava inalta sau un vas inalt.Eu l-am dus la serviciu si l-am facut direct intr-o cutie patrata usor de transportat.
Se adauga un strat de crema de mascarpone cu ciocolata, unul de frisca si deasupra se presara cacao cernuta print-o sita fina.
Se repeta:un strat de piscoturi insiropate in cafea, crema cu ciocolata, frisca, cacao si deasupra se presara ciocolata data pe razatoare.
Se pune tiramisu la frigider minim 3 ore inainte de servire.
Pofta buna!