Ostropel de pui la oala de lut

de Constelatialeu in Pui, 23 Noi 2015 | 5505 vizualizari

 

Pai ce sa zic, nu stiu sa gatesc putin, nu-mi iese, asa ca mereu mai ramane niste carnita...asa si acum, am facut un pui la cuptor si a ramas pieptul si-un copan....nu prea ne dam in vant dupa piept, dar nici sa-l arunc nu-mi da mana, asa ca am recurs la metoda recuperare si refolosire....Si pentru ca Bucatarsul mereu ne provoaca, am sa inscriu reteta pentru campania #gatescpentruocarte....

 

INGREDIENTE

  • cca 750 g pui, pieptul si un copan (ramase de la un pui facut la cuptor)
  • 2 borcane de 800 g cu rosii cherry conservate
  • usturoi, am curatat vreo 4 capatani nu foarte mari
  • sare
  • piper
  • marar sau patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui la oala de lut:

Pentru ca nu ma grabesc niciunde, imi place sa gatesc incet, la foc mic, oala sta-n cuptor si eu imi vad de alte treburi. Asadar si prin urmare sa va povestesc ce am facut eu aici, poate va intereseaza, nu se stie niciodata....

Avand in vedere ca puiul este deja facut, am specificat la ingrediente ca mi-a ramas pieptul si un copan de la un pui facut la cuptor. Treaba merge ca unsa, luam pieptul si-l taiem in bucati potrivite, la fel si copanul in facem in doua. Asezam carnea in vasul de lut, dupa ce acesta a stat 30 min plin cu apa rece. Separat taiem usturoiul si il calim in putin ulei, peste usturoi adaugam rosiile din borcan dupa ce le-am decojit. Calim cca 3-4 min, apoi rastunam totul peste carne, mai adaugam 1/2 pahar cu apa (eu am folosit zeama din borcanul cu rosii) n-am mai pus sare pentru ca era suficienta si de la puiul pregatit si de la rosii, am pus putin piper. Am dat drumul la foc in momentul cand am bagat oala de lut in cuptor, am lasat focul mic si mi-am vazut de treaba aproape 2 ore. La foc mic, sa se patrunda bine aromele, fara sa grabesc nimic. La final am presarat marar, pentru ca mie asta-mi place mult, se poate pune patrunjel, fiecare ce prefera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui de tara