Tarta cu mere

de reisnaor_2006 in Prajituri, 22 Noi 2015 | 5091 vizualizari

 

Super pufoasa si delicioasa ,numa buna de pus la musafiri pe masa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 lg de faina
  • 6 lg de zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 5 mere portivite
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

            Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 6 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 4 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.

            Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.

            Merele le curatam si le taiem feliute subtiri pe care le incorporam in aluatul rezultat.Compozitia se toarta intr-o forma de tarta de yena si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

            Cand tarta este gata o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Umplutura tartei se poate face cu orice fructe dorim.

2

Daca doriti fiecare felie de tarta se poate servi cu frisca proaspata sau cu dulceata deasupra.

3

Feliile de mere ca sa nu se lase la fundul vasului le puteti pudra cu putina faina inainte de a le incorpora in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui