Super pufoasa si delicioasa ,numa buna de pus la musafiri pe masa.
Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 6 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 4 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.
Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.
Merele le curatam si le taiem feliute subtiri pe care le incorporam in aluatul rezultat.Compozitia se toarta intr-o forma de tarta de yena si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Cand tarta este gata o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra.Pofta buna.
1
Umplutura tartei se poate face cu orice fructe dorim.
2
Daca doriti fiecare felie de tarta se poate servi cu frisca proaspata sau cu dulceata deasupra.
3
Feliile de mere ca sa nu se lase la fundul vasului le puteti pudra cu putina faina inainte de a le incorpora in compozitie.