- Pentru blat:
- 300g biscuiti;
- 200 g unt.
- Pentru umplutura:
- 750 g mascarpone;
- 150 ml frisca lichida;
- o portocala,
- 4 felii pomelo,
- 3 felii grepfruit,
- o cana de zahar;
- 2 pliculete zahar vanilat,
- 2 lingurite coaja de lamaie+portocala;
- o ligurita esenta de lamaie,
- Pentru topping:
- 4 portocale;
- 2 felii pomelo,
- 4 felii grepfruit,
- doua pahare de zahar,
- 2 plicuri de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu citrice:
- Am zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora.
- Gelatina am lasat-o la inmuiat 10 minute in apa, fiecare plic separat.
- Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + portocale, iar frisca am mixat-o separat.
- Am adaugat un plic de gelatina in frisca, am amestecat, apoi am pus si fructele taiate bucati mici.
- Frisca cu fructe am incorporat-o in crema de mascarpone, apoi am pus toata compozitia peste blatul de biscuiti.
- Am pus fructele pe foc cu zaharul si putina apa.
- Am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat, apoi am adaugat gelatina dizolvata si am lasat sa se raceasca.
- Am adaugat peste crema si am lasat peste noapte la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu citrice" nu uita sa-i faci un review.