Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Noi 2015 | 3912 vizualizari

 

Celebrii biscuti incretiti intr-o varianta mult mai dietetica.....daca iubiti nuca de cocos, atunci aceasta reteta este pentru voi! Ii puteti imbraca in fulgi de cocos din belsug, eu am preferat sa pun doar in compozitie, cand se coc capata aspectul cu crapaturi....oricum i-ati prepara sunt deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr faina de cocos
  • 50 gr. ulei de cocos solidificat
  • 50 gr. unt de cacao
  • 50 gr. fulgi de cocos
  • 50 gr. alune de padure
  • 50 gr. fulgi de ovaz ( facuti faina)
  • 50 gr. zahar de cocos
  • 1 ou mare
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 1 lingura cu varf de amidon de porumb
  • 1 lingura rasa de miere( optional)
  • vanilie dupa gust
  • 1 varf de cutit de praf de copt stins cu 1/2 lngurita zeama de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos:

Topim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit.

Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele.

Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam oul, uleiurile de cacao si de cocos, si mierea, praful de copt stins cu lamaie si amestecam cu o lingura pana la omogenizare, apoi putin cu mana. Obtinem un aluat  pe care-l dam la rece 15 minute, din care rupem apoi si formam biscuitii pe care ii asezam intr-o tava tapetata cu foaie pergament la o mica distanta. Acum daca dorim ii putem tavali prin fulgi de cocos macinati mai fin.

Coacem biscutii la 180 de grade in jur de 14 sau 15 minute.

Deliciu!

TIPS-URI

1

Eu m-am grabit putin si nu am mai tinut aluatul la rece, dar sigur au iesit la fel de buni

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

25.11.2015, 18:43

Multumeeeesc

miki_a 1

26.11.2015, 00:44

Ce aer de sarbatoare au!

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:17

Ela draga mea, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]