Pui prajit by Jamie Oliver

de anca_rm in Pui, 23 Noi 2015 | 8490 vizualizari

 

O minunatie de pulpe de pui mi-au iesit. Reteta pe care vi-o aduc azi este o reteta care necesita timp pentru marinarea carnii ,in rest nu este mult de lucru cu ea,iar rezultatul este yammmmyyyyyyyyyy.

O reteta pentru #gatescpentruocarte

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am folosit 3 pulpe intregi)
  • 2 crengute rozmarin
  • 100 gr sare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 3 frunze dafin
  • 1 catel usturoi
  • 500 ml lapte batut
  • 150 gr faina
  • 2 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit by Jamie Oliver:

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa . Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca.

Pana se raceste apa cu condimentele curatam carnea , o spalam in apa rece si o lasam la scurs putin .

O punem in marinata , si mai adaugam putina apa daca mai trebuie. Carnea trebuie sa fie acoperita. Punem capacul si dam la frigider pentru 10-12 ore.

Dupa 10-12 ore luam carnea de pui din marinata si o punem intr-un alt vas . Turnam peste ea laptele batut si o amestecam bine astfel incat sa fie peste tot cu lapte batut. Mai lasam in vas acoperita inca 4-8 ore.

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu pudra de usturoi si boia (se mai pot adauga aici condimentele preferate) .

Pe foc punem la incins un vas mai mare cu ulei , trebuie sa avem ulei mult si sa fie incins cand vom pune carnea.

Mai pregatim o tava pe care o putem pune in cuptor si pornim cuptorul la 180 grade .

Luam bucatile de carne le dam prin faina si le prajim pana se rumenesc in ulei incins . scurgem de ulei si asezam in tava .

Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute .

Serviti calde cu garniture si salata .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

23.11.2015, 22:52

Bunut tare arata!

Merisor 1

24.11.2015, 08:57

Ce bun si frumos rumenit!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit korean