Chec bicolor cu fructe de padure

de Panacris in Dulciuri, 20 Noi 2015 | 3859 vizualizari

 

Simplu, delicios, la îndemâna oricui! Savurați cu plăcere, alături de o cană cu ceai sau lapte, la ora asta :D iar dimineață lângă cafeaua aburindă ;) Spor!

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 200 g,
  • făină albă de grâu 200 g,
  • pudră de cacao 100 g,
  • sare iodată un praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt cu șofran 1 plic,
  • oțet 1 linguriță,
  • cacao 100 g,
  • fructe de pădure cca. 200 g.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor cu fructe de padure:

Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o spumă lucioasă. Gălbenușurile se adaugă pe rând, în compoziția de alubușuri, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu praful de copt se adaugă în compozița de mai sus și se amestecă ușor, până se încorporează în aluat. Aluatul obținut se toarnă în tăvile de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție. Restul compoziției se amestecă cu pudra de cacao.  Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de bază ;) În final, compoziția de cacao s-a lăsta la fundul tăvii :D Fructele de pădure congelate se presară în mijlocul chec-urilor. Chec-urile obținute se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 60 de minute la foc mediu, 180 grade ;) După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă. Se oreanză după gustul fiecăruia ;) Eu nu am mai avut timp :D nici măcar un zahăr pudră deasupra :D Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

daaaaa, nu am folosit ulei, unt sau margarină, în rețeta de bază așa era, dar eu am uitat :D Și a ieșit tare interesant ;) partea de sus era ca și o bezea ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nectarine cu piersici