A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prăjitură cu cremă de brânză...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat pe rând...Citeste continuarea

Tagliatelle cu broccoli si galbiori

Postat de: katty in Paste

Punem la foc o oala cu apa sarata si fierbem pastele al dente. Incintam  untul si uleiul de masline intr-o tigaie si punam la prajit ciupercile, pe care in prealabil le-am spalat, le-am...Citeste continuarea

Penne rigate in salata vesela

Postat de: Veronica22 in Penne

Sfecla rosie se curata de coaja si se pune la fiert  in apa cu putina sare. Cand fierbe apa adaugam si pastele si le lasam sa fiarba si apoi sa se raceasca in apa in care au fiert pentru a se...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu mere si pere

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le dam la rece. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul, apoi laptele. Amestecam faina cu praful de copt,...Citeste continuarea

Tarta cu mac

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece taiat cubulete, coaja de lamaie si oul si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in...Citeste continuarea

Paste cu spanac

Postat de: deyutzky in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam spanacul si il oparim 5-6...Citeste continuarea

Tagliatelle cu perisoare in sos de...

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata cat mai marunt,orezul,sare piper,se formeaza bilute se trec prin faina si se pun pe o farfurie.Se acopera cu folie si se lasa in frigider 2-3 ore(eu...Citeste continuarea

Paste cu linte

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana scade zeama. Se...Citeste continuarea

Supa de pui cu paste proaspete si...

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Spatele si aripiile de pui se pun intr-o oala cu apa la fiert.Se spumuieste daca este nevoie. Ceapa se toata marunt,morcovul rondele,iar frunzele de telina feliute subtiri,se pun la calit in...Citeste continuarea

Salata orientala cu penne

Postat de: Pungasa_Rogue in Penne

Se pun apa si sarea la foc intr-o cratita si cand dau in clcote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj. Intre timp, se curata cartofii de coaja si se taie cubulete....Citeste continuarea

Stelute cu pasta de tomate

Postat de: Pungasa_Rogue in Paste

Se pun apa si sarea intr-o craticioara la foc si cand clocotesc se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj si se acopera cu un capac, dupa ce a fost stins focul. Usturoiul...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Aluat : Mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine,...Citeste continuarea

Negresa cu crema de branza si...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

  Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se...Citeste continuarea

Placinta frageda cu mere

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Umplutura: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Cand scade zeama lasata de mere, se ia cratita de...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: ralu_ca in Muraturi

Am spalat si taiat gogosarii in sferturi. Apoi am pregatit saramura: 2 l otet = 4 l apa, am adaugat condimentele + zahar + sare, amestec si las la foc pana fierbe.  In aceasta saramura...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor si cartofi...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o...Citeste continuarea

Salata de paste cu legume, masline...

Postat de: Pungasa_Rogue in Paste

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, fierbandu-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun apoi intr-o sita si se clatesc cu apa rece....Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu branza si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Casul il dam pe razatoarea...Citeste continuarea

Negresa cu visine si mascarpone

Postat de: Criss in Prajituri

  Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din...Citeste continuarea

Vinete umplute cu paste

Postat de: deyutzky in Paste

Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel. Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru...Citeste continuarea

Lasagna cu mere

Postat de: sufletista in Paste

Spalam merele si le dam prin razatoare,le adaugam intr-o cratita,zaharul scortisoara si le calim putin,la final adaugam nuca macinata.lasam sa se raceasca. Intr-o oala punem apa cu sare si cand...Citeste continuarea

Placinta cu paste si ghebe

Postat de: sufletista in Paste

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt in putin ulei de masline,cand devine transparenta adaugam ardeii tocati marunt si lasam sa se caleasca impreuna cca 3 min dupa care adaugam...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci si sos alb

Postat de: Pungasa_Rogue in Paste

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera oala cu un capac. Ciupercile...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de: ralu_ca in Dulceata / Gem

Pentru inceput am spalat ardeii, apoi i-am taiat rondele. Acest lucru l-am efectuat cu 2 perechi de manusi chirurgicale, datorita iutimii. Intr-o oala am pus otetul cu zaharul si apa, lasand sa...Citeste continuarea

Placinta cu spanac, omleta si branza

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat , frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Framantam...Citeste continuarea

Fusilli cu salata si oua posate

Postat de: simona72 in Fusilli

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru de apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente: rosia o taiem cuburi, iar...Citeste continuarea

Lasagna cu ghebe, sos de rosii,...

Postat de: simona72 in Lasagna

Ghebele se spala se lasa sa se zvante si se taie marunt din cutit. Se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga ciupercile, un praf de sare si piper si se calesc la foc iute 5 minute....Citeste continuarea

Fusilli cu sos Pesto si piept de pui

Postat de: simona72 in Paste

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Dupa fierbere, se strecoara pastele si se amesteca fierbinti cu 1 lingura sos...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza, lamaie...

Postat de: simona72 in Paste

Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama...Citeste continuarea

Rahat de casa cu menta

Postat de: ctlina in Dulciuri

Tapetati cu hartie de copt o forma sau o tava adanca dar nu prea mare. Ungeti hartia cu un pic de ulei. Într-un castron, se amestecă amidonul de porumb cu 50 cl de apă rece. Se...Citeste continuarea

Fusilli cu naut

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa timpul scris pe cutie. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu morcovul taiat rondele. Dupa cateva...Citeste continuarea

Supă cremă de legume

Postat de: ela2015 in Supe

Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece. Între timp, spălăm şi curăţăm legumele. Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de pui

Postat de: Irina in Pui

Dupa ce am pregatit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru reteta de cannelloni cu pui, am trecut la prepararea ei. Am pus o tigaie la incins, am turnat putin ulei si am adaugat carnea...Citeste continuarea

Salată caldă cu paste, cartofi...

Postat de: ela2015 in Paste

Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi...Citeste continuarea

Buttermilk pancakes

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul. Intr-un bol se amesteca mierea cu untul cald,ouale,sarea laptele,iaurtul si esenta de vanilie.Se pune faina peste lapte si se amesteca...Citeste continuarea

Varză călită cu paste

Postat de: Zamfira in Paste

Calim ceapa, adaugam boia de ardei dulce. Tocam varza si-l adaugam la ceapa, feliem rosiile, mararul, cimbrul. Punem apa cat sa acopere varza, (avem grija sa completam nivelul apei de cate ori...Citeste continuarea

Pizza cu blat de spaghete

Postat de: sufletista in Paste

Spaghetele le fierbem in apa cu sare timpul indicat pe pachet.Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa. Intr-un bol amestecam ouale cu laptele,sare,piper,adaugam branza si amestecam...Citeste continuarea

Tarta rustica cu branza dulce si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Blatul: Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se...Citeste continuarea

Rulouri din carne de vita

Postat de: panacris in Vita

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează de sare, piper, apoi se ung cu muștar. Se așează pe fiecare bucată de carne asezonată,...Citeste continuarea

Cuiburi de spaghete

Postat de: sufletista in Paste

Intr-o oala adaugam apa si sare punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam pastele,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj(cca 8 min). Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa...Citeste continuarea

Ursuleti cu branza

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina  sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom...Citeste continuarea

Gogoșele pufoase

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu puțină sare și praful de copt. Omogenizăm foarte bine...Citeste continuarea

Ciorbă de pui cu tarhon

Postat de: Zamfira in Ciorbe

 Porționăm carnea de pui. Punem la fiert 4 l de apă, punem carnea la fiert. Spumăm carnea (îndepărtăm spuma formată). Curățăm, spălăm legumele. Tăiem legumele...Citeste continuarea

Păstrăv la cuptor cu...

Postat de: Zamfira in Pastrav

Curățăm, spălăm foarte bine păstrăvul. Curățăm si spălăm legumele. Sărăm, piperăm păstrăvul după gust. Punem câteva felii de lămâie în interiorul păstrăvului...Citeste continuarea

Tartă cu portocale și ciocolată

Postat de: Zamfira in Prajituri

Dezghețăm pachetul foietaj. Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm. Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și...Citeste continuarea

Salată de ridichi cu ouă

Postat de: Zamfira in Salate

Curățăm cu mare grijă ouăle pentru a nu lăsa coji. Curățăm și spălăm ridichile și ceapa verde(ștergem ceapa de apă). Feliem mărunt ouăle, ceapa și ridichile. Amestecăm...Citeste continuarea

Placinta cu carne si ceapa verde

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Paste

Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o...Citeste continuarea

Pere caramelizate la cuptor

Postat de: ctlina in Dulciuri

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și se framanta bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă...Citeste continuarea

Friptura de vita cu capere si...

Postat de: luminita20_2006 in Vita

Se incinge uleiul intr- o tigaie cu lingura de unt si se pune feleurile de carne de vita la prajit cu capac la foc mediu. Carnea va lasa puna apa. Eu prefer sa inabus mai mult carnea de cat sa o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]