Ciulama de pui cu mazare si rosii

de Bya Ralu in Pui, 25 Noi 2015 | 4657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de pui(pulpe,aripi,pulpa superioara,ce doriti)
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 leg praz
  • 1/2 cutie de mazare
  • 4-5 rosii lunguiete
  • 1 lingura de faina
  • 3 linguri de smantana
  • ulei de masline
  • vegeta/piper/peperoncino
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu mazare si rosii:

Bucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa pentru circa 20 minute.

Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,dupa care se pun la prajit in ulei(zeama in care au fiert,nu se arunca).

Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.

Dupa cateva minute se acopera cu zeama pastrata,se lasa la foc mic sa fiarba.Dupa cateva minute se adauga si prazul taiat rondele,mazarea scursa de zeama si rosiile taiate in patru,se mai completeaza cu zeama.

Smantana se amesteca cu faina si putina zeama pana devine subtire.

Cand legumele sunt fierte se pune zeama(sa fie suficient) si compozitia de smantana subtiata,se amesteca bine sa nu se lipeasca,se adauga condimentele si bucatiile de pui prajite.

Se lasa pe foc circa 5 minute dupa care se poate servii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mazare si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Micutza Luana 1

26.11.2015, 12:46

imi place maxim ciumalaua ta abia ast sa vi acasa sa mai manc si eu pe la tine )

Micutza Luana 1

26.11.2015, 12:46

ciulamaua*

Bya Ralu 1

26.11.2015, 14:08

))

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Copanele cu fasole galbena la cuptor