Iata un delicios tort diplomat cu fructe, o explozie de arome si texturi care te va cuceri de la prima muscatura. Acest desert fara coacere imbina perfect cremozitatea fina a cremei diplomat cu aciditatea fructelor. Il poti servi la ocazii speciale sau pur si simplu pentru a-ti rasfata familia si prietenii, indiferent de ocazie, tortul diplomat cu fructe este alegerea perfecta pentru un moment dulce si memorabil.
Pentru a prepara aceasta Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piscoturi, frisca lichida, fructe, oua, zahar, lapte, gelatina.
Atentie: kiwi sau ananasul crude inhiba actiunea gelatinei datorita enzimelor din fructe, astfel ca va recomandam sa folositi fructe din conserva.
Iata cum se prepara Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos
Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță, amestecand cu o lingură si se lasa până devine ca o gelatină.
Într -un alt vas punem cele 5 galbenusuri impreuna cu zaharul, le mixam după care adaugam faina si laptele putin cate putin. La final adaugăm esența si astfel compoziția obținută o punem la fiert, amestecand din cand in cand pana se îngroașă.
Cand crema s-a îngroșat, o dam deoparte, o lasam sa se raceasca un pic după care adaugam gelatina hidratata, amestecand bine până se încorporează.
Separat batem frisca cu mixerul pana se întărește, dupa care o vom amesteca putin cate putin cu crema fiartă si răcită. Se va amesteca bine până la o buna omogenizare.
Portocalele si kiwi se vor curăța după care se vor tăia mici cubulete si se vor folosi pentru ornat.
Asamblare:
Pișcoturile se vor înmuia putin cate putin in suc de ananas din conserva si se vor aseza intr-o tava de tort detașabilă (ca in poza).
Apoi se va intinde o parte din crema+ frișcă dupa care se va presara cuburi de portocale, kiwi si ananas. Se va proceda astfel până ce vom termina crema+frisca .
Eu am ornat deasupra cu felii de portocală si kiwi si apoi l-am lasat la frigider până a doua zi. Sper sa va fi placut.
Iti recomandam si reteta de Rulada Diplomat, Rulada Diplomat cu capsuni, un desert foarte fresh sau Tortul Diplomat cu iaurt.
1
Portocalele după ce au fost taiate cubulete este bine sa le punem intr-o strecuratoare ca zeama sa se scurgă sa nu riscam sa se flescaiasca tortul de la zeama de portocala. Zeama o putem adauga in sucul de ananas pentru a inmuia pișcoturile.
2
Atentie: kiwi sau ananasul crude inhiba actiunea gelatinei datorita enzimelor din fructe, astfel ca va recomandam sa folositi fructe din conserva.