Tarta cu 3 feluri de gem

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Noi 2015 | 4799 vizualizari

 

In acest fel vom impaca cu siguranta toate gusturile :)))) unde mai pui ca-i delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g faina( plus pentru infainat)
  • 225 g unt(min.82%)
  • 150 g zahar pudra
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un ou mare
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • gem de caise
  • gem de prune
  • gem de capsuni

Pentru uns:

  • 1 ou micut
  • 1 lingura de lapte
  • un strop de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu 3 feluri de gem:

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da la rece 30 de minute.

Dupa 30 de minute se imparte coca in doua, 3/4 vom folosi pentru baza blatului, iar un sfert pentru fasiile de deasupra ale gratarului.

Se intinde blatul de la baza, pe o suprafata bine infainata, la fel punem faina si pe sucitor,  se asaza apoi in forma unsa cu unt, se pune deasupra o foaie pergament pe care aranjam boabe de fasole( greutate) si se coace pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp intindem foaia pentru gratar pe o suprafata bine infainata si cu rotita decupam fasiile.

Punem gemurile in forma pe baza de aluat, ne ajutam de un colt de farfurie( plastic) sa le separam, asezam fasiile decupate deasupra, le ungem cu ou batut cu lapte si vanilie si coacem tarta pana se rumeneste( 25 sau 30 de minute).

Racim tarta obligatoriu si apoi o transferam cu grija pe un platou, e foate fragila si se poate rupe usor, sau daca nu, o putem servi direct din tava.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu 3 feluri de gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

26.11.2015, 21:13

Multumesc Rocs...sunt foarte delicioase genul asta de prajituri cu gem...

mirela0911 1

27.11.2015, 09:30

Numai bunătăți faci, Ruxy draga!

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:14

Multumesc Mirelusa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post