Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui cu masline
Postat de: hany30 in Pui1. Într-o cratiţa încapatoare se încinge uleiul si se calesc timp de 5 minute ceapa curaţata si tocata marunt si usturoiul taiat felioare. Se adauga bucaţile de...Citeste continuarea
Prăjitură cu foi de bezea
Postat de: Bunica in PrajituriPregătește din timp toate ingredientele. Mixează ouăle cu zahărul o bezea fermă. Adaugă nuca și făina mestecând ușor de jos în sus. Ia tava dreptunghiulară a...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si zmeura
Postat de: panacris in DulciuriUntul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se...Citeste continuarea
Sandwich cu crispy strips
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneSunt mare fan cimbru dar puteti inlocui condimentele in functie de preferinta:P. Taiem in bucati mici rosile...Citeste continuarea
Prăjitură cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriMerele spălate,șterse se dau pe răzătoarea mare. Se pun la scurs într-o strecurătoare. Faina pune-o într-un vas pentru frământat. Adaugă peste ea...Citeste continuarea
Pateu de butterfish afumat
Postat de: RuxyRux in PesteOuale se fierb 5 sau 6 minute pana devin tari. Se alege pestele, se pune in blender, impreuna cu untul, uleiul de masline, galbenusurile, mustarul, turmericul si piperul. Se mixeaza pana...Citeste continuarea
Gogosele cu branza si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel. Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus. Punem praful de sare, amidonul, faina...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu cartofi reteta...
Postat de: Bunica in RataÎntâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață. Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat....Citeste continuarea
Tort de mere cu crema de mascarpone
Postat de: Bunica in TorturiPune 3 linguri de zahar într0o cratiță (22 cm diametru) la cramelizat pe foc mic. Când zahărul este fluid de culoarea chihlimbarului ia cratița de pe foc și tapeteaz-o pe...Citeste continuarea
Placinta de dovleac cu stafide
Postat de: Dya in DulciuriCuratam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului. Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare....Citeste continuarea
Placinta cu ghebe
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSpalam foarte bine ghebele si le frigem pe tava de aragaz. Intre timp faramam branza, adaugam ouale si smantana, omogenizand totul. Intr-un vas de yena, uns cu unt, intindem foile de...Citeste continuarea
Omleta cu ghebe
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSpalam foarte bine ghebele, le scurgem de apa si le frigem pe o tava de aragaz. Intre timp, feliem prazul si ardeiul si le calim in putin ulei. Adaugam ciupercile fripte si ouale batute spuma,...Citeste continuarea
Chec brownie cu unt
Postat de: maisondenisse in DulciuriBrownie Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se lasa deoparte, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se adauga oul batut bine, apoi faina si se...Citeste continuarea
Coaste Tex-Mex
Postat de: simona72 in PorcBucata intreaga de coaste cu carne se spala, se curata de grasimea in exces, se lasa doar putina grasime pentru a evita uscarea carnii. Se lasa sa se zvante. Pentru marinata: se pun toate...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si branza de vaci
Postat de: gaby_d in PrajituriAs fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :)) Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile,...Citeste continuarea
Salau in ou cu condimente grecesti...
Postat de: mihaelar63 in SalauRondelele de salau proaspat se sareaza . Cartofii se curata si se taie rondele subtiri . Ouale se bat cu iaurt si condimente . Se pun doua tigai cu ulei ....Citeste continuarea
Tort cu cremă de ciocolată şi...
Postat de: Zamfira in TorturiBlat Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Batem albuşurile spumă cu restul de 4 linguri de zahăr. Amestecăm cele două compoziţii, adăugăm esenţa de migdale,...Citeste continuarea
Tort cu cremă de cocos
Postat de: Zamfira in TorturiBlat Omogenizăm gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina cu praful de copt şi spuma tare din albuşuri. Amestecăm totul cu grijă, mişcări uşare de jos în sus fără a...Citeste continuarea
Clatite americane cu iaurt
Postat de: RuxyRux in DulciuriDaca aveti o tigaie mai micuta s-ar putea chiar sa iasa cantitate dubla....eu am avut o tigaie normala. Clatitele americane sunt mult mai groase si mai pufoase. Mod de preparare: Se bat...Citeste continuarea
Smoothie de mango,kaki şi portocală
Postat de: diaconta in BauturiFructele le-am taiat cubulete,apoi le-am pus împreuna cu restul ingredientelor,mai putin coaja de portocala si scortisoara,în vasul blenderului. Am pornit blenderul la viteza maxima...Citeste continuarea
Cheesecake cu piersici
Postat de: Zamfira in DulciuriBlatul Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu cele 10 linguri de compot şi untul topit. Omogenizăm foarte bine şi apoi aşezăm compoziţia într-o tavă de tort cu margine...Citeste continuarea
Aluat fraged
Postat de: ralu_ca in DulciuriAm pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: ralu_ca in ConserveIn borcanele spalate am pus pe "fund" boabe piper, mustar, apoi solzisori de ceapa, castravetii asezati in picioare, bastonase de morcovi, bastonase hrean (pe marginea borcanului),...Citeste continuarea
Prăjitură cu mere si migdale
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 160 ° C Bateti ouale intregi cu zaharul. Adaugati faina amestecata cu praful de copt. Se încorporează laptele progresiv si esenta...Citeste continuarea
Cornuleţe cu nucă
Postat de: diaconta in DulciuriDupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare...Citeste continuarea
Salată de paste cu păstrăv...
Postat de: ela2015 in PasteFierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece. Într-un vas încăpător punem...Citeste continuarea
Prajitura cu pere si migdale
Postat de: timea in DulciuriMixam untul impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zaharul vanilat si un varf de sare. Adaugam apoi pe rand cate un ou si mixam in continuare. Urmeaza smantana si bicarbonatul stins cu putina...Citeste continuarea
Paste cu crema de branza,mazare si...
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa la foc mic,amestecand des pentru a nu se lipii. Crenvustiul se taie rondele si se pune la prajit in ulei de masline(nu se pune mult...Citeste continuarea
Mere coapte caramelizate cu inghetata
Postat de: JulyCris in DulciuriMerele se spala,se decojesc si se scot samburii cu grija.Se dau pe jumatate si se taie in forma de evantai,avand grija sa nu taiem marul pana la capat,sa ramana intreg.Topim untul(cele 2 linguri)...Citeste continuarea
Prajitura Rudy
Postat de: JulyCris in PrajituriCernem faina si o amestecam cu praful de copt,cacaoa si praful de sare.Adaugam untul rece taiat cubulete,zaharul si galbenusul de ou si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.Impartim...Citeste continuarea
Salata de paste cu legume
Postat de: Pungasa_Rogue in PasteSe pun litrul de apa si sarea la foc intr-o cratita si cand dau in clocote se adauga pastele, fierbandu-le conform timpului indicat pe ambalaj. Fasolea si mazarea se scot din conserva si se...Citeste continuarea
Papricas de porc cu galuste
Postat de: reisnaor_2006 in PorcArdeiul si ceapa le curatam si le taiem cubulete.Intr-o cratita punem 3-4 lg de ulei si calim pe rand ceapa si ardeiul.Dupa ce...Citeste continuarea
CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea de oaie se fierbe în apă, puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu...Citeste continuarea
Fusilli cu tocanita de hrib
Postat de: Pungasa_Rogue in FusilliCeapa se curata de foi, se spala si se toaca, apoi se pune in uleiul incins cu putina sare si se caleste. Hribul se curata de pamant, se spala si se taie cubulete, apoi se pune peste ceapa si...Citeste continuarea
Sărmăluţe tradiţionale în foi...
Postat de: Zamfira in PorcDesfaceţi varza în foi şi spălaţi-le cu puţină apă rece astfel îndepărtăm plusul de sare sau spuma din butoi. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, se pune la...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza, nuca de cocos...
Postat de: simona72 in PasteUngem cu putin unt un vas termorezistent si-l tapetam cu faina. Branza de vaci o zdrobim cu furculita, adaugam un galbenus de ou, fulgii de cocos si 2 linguri zahar extra fin. Amestecam...Citeste continuarea
Spaghetti cu sos si coaste de vitel
Postat de: simona72 in PasteAm ales sa fac aceasta mancarica la cuptor la foc mic, timp mai indelungat. Desigur ca se poate face si la Crock Pot Slow Cooker, asta daca aveti unul. Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun...Citeste continuarea
Mămăligă cu supă de dovleac -...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPentru reteta de supa de dovleac - vezi aici . Se pune la fiert supa. Adaugăm faina de porumb in ploaie. Gatiti 5 minute amestecand continuu pana se desprinde de pe fund. Lasam...Citeste continuarea
Jumări tradiţionale
Postat de: Zamfira in PorcTăiem cubuleţe slănina. Într-o cratiţă punem bucăţile de slănina proaspătă şi apa. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Untura se va topi...Citeste continuarea
Panzerotti in sos de rosii cu...
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se amesteca cu grija pentru a nu se sparge pernutele. Intr-o tigaie punem pasta de tomate cu putin ulei de masline,busuiocul congelat...Citeste continuarea
Tortellini cu branza, conopida si...
Postat de: panacris in PasteConopida se desface buchețele, se spală, apoi se pune la fiert în apă clocotită, împreună cu pastele tortellini, cca. 6 minute. L-am pus la treabă pe Multicoocker-ul Laurențiu...Citeste continuarea
Fusilli con melanzane(cu vinete)
Postat de: gurita_ta2005 in FusilliPastele se pun la fiert pentru circa 10 minute(sau cat scrie pe cutie) in apa clocotita cu sare,se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipii. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in...Citeste continuarea
Orecchiette cu suc de vinete
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si pastele . Le fierbem amestecand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . Vinetele le spalam , indepartam...Citeste continuarea
Salata de paste cu linte si mazare
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se rup bucati mai mici si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierte se scurg de apa si se pun intr-un castron sa se raceasca. Lintea se scurge de zeama,se clateste...Citeste continuarea
Spaghete cu ragu bogat in legume
Postat de: caroline in PasteEu am folosit anghinare in ulei din conserva . Daca folositi anghinare proaspete, curatati mai intai eliminand frunzele dure si barba interioara ,taiati in bucati si puneti in apa cu suc de lamaie...Citeste continuarea
Plăcintă crocantă cu prune şi...
Postat de: Zamfira in DulciuriAmestecăm drojdia cu o lingurită de zahăr, una de făină şi puţin lapte călduţ şi timp de 10 minute îl lăsăm la crescut . Adăugăm maiaua crescută peste făină, cele două...Citeste continuarea
Fusilli cu crema de mazare
Postat de: caroline in FusilliPunem o oala cu apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele. Le fierbem amestecand din cand in cand ptr a evita ca pastele sa se lipeasca . Intre timp punem la...Citeste continuarea
Cannelloni cu ricotta si spanac
Postat de: caroline in CannelloniSpanacul il spalam si il punem la fiert in apa fierbinte cu sare . Cand a fiert , il punem intr-o sita astfel incat sa se scurga bine de apa de fierbere . Punem o tigaie cu putin ulei ,...Citeste continuarea
Spaghetti cu telemea
Postat de: medioto59 in SpagheteFierbem pastele si le dam apoi printr-un jet de apa rece.Scurgem din nou. Intr-o tigaie topim untul si adaugam pastele.Tragem de pe foc si amestecam.Adaugam busuiocul si piperul macinat....Citeste continuarea
Penne cu sardine
Postat de: simona72 in PasteSe pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si...Citeste continuarea