Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

de miki_a in Ficat, 29 Noi 2015 | 5792 vizualizari

 

#gatescpentruocarte
Un preparat foarte bun indiferent de numele dat (mâncărică, tocăniţă, ostropel)!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de ficăţei de pasăre;
  • 2 cepe;
  • 8 cartofi potriviţi;
  • 1 pungă de legume mexicane (450 de gr);
  • 200 ml. vin alb;
  • 1 linguriţă de boia afumată;
  • 1 lingură pastă de tomate;
  • sare, piper;
  • 3 linguri cu ulei;
  • 1 lingura cu unt;
  • 1/2 legatură de pătrunjel.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de ficaţei de pasăre cu legume:

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă).

Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm cubuleţul de unt şi când s-a topit punem ficăţeii cu atenţie (să nu sară ulei din tigaie). Acoperim cu capac, iar dupa 5 minute îi întoacem şi îi gătim până se albesc.

Adăugăm vinul şi lăsăm tigaia fără capac, să se evapore alcoolul (le va da un gust foarte bun).

După ce vinul s-a evaporat, punem ceapa tocată mărunt, cartofii tăiaţi cuburi potrivite şi amestecul de legume mexicane (acestea din urmă nu trebuie gătite în nici un fel, dar nu trebuie să fie nici îngheţate sau pline de apă).

Dacă este nevoie se completează cu apă caldă până legumele sunt uşor acoperite. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional (pentru a nu rupe ficăţeii care sunt destul de fragili).

După 15 minute adăugăm pasta de tomate, boia, sare, piper şi învârtim uşor. Mai lăsăm 5 minute la foc mic după care îl oprim. Adăugăm verdeaţa tocată mărunt şi lăsăm acoperit pentru ca preparatul să se infuzeze.

Servim cu pâine, mămăliguţă, mujdei, murături, eventual, alături de o căniţă de vin fiert!   

TIPS-URI

1

Puteţi folosi ce condimente vă plac (cimbru, măghiran, busuioc, chili etc).

2

Este posibil ca unii ficăţei să se mai dezintegreze în tigaie şi se va forma un sos destul de gros.

3

Condimentele le adăugaţi în funcţie de gustul dumneavoastră (numai spre finalul fierberii).

4

Vinul poate fi de oricare (roşu, alb), dar în funcţie de culoare va influenţa şi culoarea preparatului. Dacă nu aveţi adăugaţi apă caldă, treptat, pentru a preveni arderea sau surplusul.

5

Se poate adăuga şi usturoi feliat (atunci cănd adăugaţi ceapa).

6

Legumele mexicane pot fi gătite şi separat (trase în unt sau fierte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ficaţei de pasăre cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker