Placinta cu branza, merisoare si stafide

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Noi 2015 | 6005 vizualizari

 

Dulce-sarata, o placinta intr-o combinatie delicioasa cu miros de copilarie...una doua o punea mama in tava...si Doamne cum mirosea in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina cernuta
  • 7 oua
  • 225 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 400 g iaurt gras
  • 250 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja si zeama de la o lamaie

Umplutura:

  • 5 oua
  • 850 g branza (jumatate telemea sarata, jumatate branza dulce)
  • 10 linguri zahar
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • stafide
  • merisoare dupa dorinta

Decor:

  • zahar pudra vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, merisoare si stafide:

Eu am facut placinta in cantitate dubla, asa ca pentru o tava mai mica reduceti la jumatate ingredientele  retetei.

Mai intai am separat ouale. Albusurile impreuna cu sarea, zaharul si vanilia le-am mixat ca pentru bezea.

Am topit untul si l-am lasat usor la racit.

Galbenusurile le-am amestecat usor ca la maioneza cu uleiul, apoi cu lamaia, iaurtul si la sfarsit untul topit. Am adaugat faina, praful de copt si am omogenizat cu un tel iar la sfarsit am pus albusurile batute spuma cu zahar pe care le-am incorporat prin invaluire.

Am uns forma si am turnat compozitia.

Umplutura:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am mixat spuma.

Branza am amestecat-o cu zahar, vanilie, coaja de lamaie si galbenusuri, apoi cu albusurile spuma,  am adaugat stafidele.

Am pus umplutura peste aluatul din tava, am avut grija sa nu amestec cele doua compozitii, dar daca se intampla nu e nimic, nu se musca. :)))).

Am adaugat merisoarele, am razuit putina coaja de lime (optional) si am copt placinta timp de o ora la 180 de grade.  Eu in ultimile zece minute am pus deasupra o foaie de copt ca sa nu se arda. Creste foarte frumos in tava.

Lasati placinta la racit, taiati-o in bucati si pudrati-o cu zahar...e minunata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, merisoare si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

01.12.2015, 23:17

Ela, te imbratisez si desigur o poti face cum iti place tie

Gicuta 1

03.12.2015, 09:37

Delicioasa!!

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:12

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte trandafir, cu branza dulce