Cookie doughnut / Fursecuri gogosi

de T I M E A in Dulciuri, 28 Noi 2015 | 2941 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am insiprat din retetarul Dr. Oetker si acolo erau numite gogosi, dar pentru ca nu au deloc textura unor gogosi am considerat ca e mai adecvat sa le numesc fursecuri gogosi pentru ca e o textura mai apropiata fursecurilor cu forma de gogosi.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 75 g unt 82% grasime
  • 2 linguri Green Sugar ( in reteta scria 120gr zahar dar mie mi se pare mult prea mult asa ca puneti cat considerati voi daca incercati reteta)
  • 170 ml lapte
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr. Oetker
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g cicocolata cu lapte
  • 3 linguri frisca lichida insulcita
  • Glazura de zahar:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita si jumatate de apa
  • 2-3 picaturi colorant rosu Dr. Oetker
  • Bombonele colorate Dr. Oetker pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cookie doughnut / Fursecuri gogosi:

Intr-un bol mixam cu un tel vertical, oul impreuna cu zaharul si untul la temperatura camerei. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Spre final framantam cu mana pana incorporam toata faina.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam cu o cana, forme rotunde apoi cu un pahar cu gura mica decupam mijlocul. Formele le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de maxim 15 minute. In total au iesit 15 cercuri.

Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile sa se raceasca.

Pentru glazura de ciocolata, topim pe baie de aburi ciocolata taiata bucati impreuna cu frisca lichida. Ungem cu aceasta glazura aprox 9 fursecuri, peste care presaram bombonele colorate sau inimioare.

Pentru glazura de zahar, amestecam intr-un bol zaharul pudra cu apa si adaugam cateva picaturi de colorant. Ungem cu aceasta cantitate aprox 6 fursecuri si presaram si peste glazura aceasta bombonele colorate.

Punem fursecurile pe un grilaj pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cookie doughnut / Fursecuri gogosi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase(facute cu lingura)