Mie îmi place foarte mult conopida murata.Nu m-as fi gândit însa s-o combin cu ardeii astia semi-iuţi.Tare mi-a placut când am vazut reteta la prietena mea Angelica de la Angel’s Food,nu ezitati sa popositi pe blogul ei,veti vedea ce minunatii pregateste ea acolo.
Eu am avut si niste gogonele ramase de la Salata Pickles,asa ca le-am pus si pe dânsele în borcan.
Abia astept sa manânc din muratura asta,mai ales ca anul acesta m-am împrietenit foarte mult ardeiul iute.
Nu e nimic complicat la aceasta reteta si înca mai gasiti ingredientele necesare la piaţă.
Cantitatile nu sunt „batute în cuie”,eu va spun ce am folosit eu.
1 kg ardei semi-iuti, din aceia mici si rotunzi, dar sa poata fi umpluti cu buchetele de conopida
o conopida de aprox.1 kg
10 gogonele
boabe de mustar
câteva betisoare de hrean
un morcov
o crenguta de cimbru uscat
o crenguta de marar uscat
boabe de piper
câteva foi de dafin
Pentru zeama:
1.700 l apa
400 ml otet
3 linguri sare pentru muraturi
200 g zahar
Mai avem nevoie de borcane cu capac.
Eu am avut un borcan de 3 litri si unul de 1.700 litri.
Am spalat ardeii, conopida si gogonelele.
Am scos cotorul ardeilor,cu grija sa nu se rupa.
Conopida am desfacut-o în buchetele pe care sa le pot pune în ardei.
Am umplut ardeii cu conopida.
Morcovul l-am curatat si l-am taiat rondele.
Gogonelele le-am taiat în sferturi.
Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru, apoi am asezat ardeii, gogonelele, alternând printre ele si rondelele de morcovi si hreanul.
La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de dafin.
Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am turnat-o fierbinte în borcane.
Inainte de a face acest lucru,am pus borcanul într-o cratita metalica, astfel borcanul nu va crapa.
Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.
Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.
In functie de cantitatea de ingrediente folosita,s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.
Poftă bună !!!!