si bonus niste carnaciori de porc :D ..
Prima pregatire :
pulpele se taie in doua (astfel obtinand 4 bucati) se curata si se spala bine dupa care intr-o tigaie cu putin ulei se pun la sigilat pe ambele parti pentru cateva minute, dupa care se adauga vinul se asteapta sa se evapore si se da la o parte.
Se curata legumele si se taie felii, se spala in apa rece. Cartofii si morcovii se trag intr-un clocot pentru 5-8 minute dupa care se amesteca cu rozmarin (oregano) sare si ulei de masline. Ceapa (rondele) se amesteca cu sare,piper si marar(uscat), se pune intr-o tigaie cu ulei si rosia taiata felii. Se lasa la foc potrivit pana incepe sa-si schimbe culoarea.
A doua pregatire :
Intr-o tava incapatoare se pune o foaie de aluminiu, se unge cu ulei de masline, se aseaza carnea si se potriveste de sare, piper si se pun bucatele de usturoi, se adauga ceapa si rosia. Dupa care se pun si cartofii si morcovii, se adauga putina apa si se da la cuptor 200° pentru 30-40 minute, pana cand nu se rumeneste totul foarte bine. In ultimele 5 minute se adauga carnaciori de porc taiati bucati, se pun printre legume.
Sa aveti pofta!
1
Se pot folosi orice tip de legume (de la ardei, ciuperci, dovlecel etc.) ...