Am vazut un filmulet pe facebook si m-a tot obsedat tortul din filmulet.....asa ca am intrat in bucataria Adygio Kitchen....nu stiu cine-i ca nu m-am uitat decat la reteta....m-am apucat sa prestez si eu, asa cum m-am priceput....eu am facut gogosele choux asa cum stiu eu reteta, glazura nu prea mi-a iesit, habar nu am ce ciocolata a folosit, in fine, oricum n-am pretentia si nici nu vreau sa-mi iasa la fel cum este in reteta de unde ma inspir....eu vreau sa iasa in felul meu, adica sa iasa dar sa nu iasa, cat sa nu ma fac de cacao....gata cu vorbaria, ca deja am ametit eu, ce sa zic de voi....PS. Tortul asta o sa-l mancam in cinstea cumnatului sagetator Adi, pe 1 dec e ziua lui, e prea departe,a sa ca ne sacrificam pentru el....
Am pregatit gogosele si blatul cu o zi inainte.
Gogosele choux: Intr-o craticioara punem apa cu sarea si punem pe foc, adaugam margarina maruntita si amestecam continuu pana se topeste margarina, apoi adaugam faina toata si amestecam rapid sa nu s efaca cocoloase. Lasam compozitia s ase raceasca suficient cat sa putem incorpora ouale. oale le incorporam pe rand, pana le terminam pe toate. Apoi tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite formam gogosele, dam tava la cuptorul preincalzit, lasam focul mai mic si coacem gogoselel, cand si-au schimbat culoarea sunt gata. Le lasam la racit, a doua zi le umplem cu crema. Initial am vrut sa fac o crema fiarta d evanilie, dar baietii mei au zis sa fac o crema de lamaie din aia din plic, asa ca mi-am mai redus din munca
Crema pentru Choux: Intr-un castron punem plicul de crema, adaugam zaharul, frisca lichida si laptele si mixam bine.Apoi umplem gogosele choux. Mi-au iesit 36 bucati, am folosit la tort 24.
Blat: Intr-un castron punem ouale si-un praf d esare si mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mai mixam cca 20 min. La final adaugam faina amestecata cu cacaoa, omogenizam compozitia cu miscari lente, de jos in sus. Inbracam cu hartie de copt o forma de tort cu dimensiunea de 22 cm diametru, turnam compozitia in forma si o dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca si a doua zi il taiem in doua.
A doua zi pregatim ambele creme
Crema pentru tort: Intr-o cratita cu fund dublu punem ciocolata, adaugam frisca lichida si o topim pe baie de abur, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Dam cratita la congelator cca 15 min. apoi scoatem si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare: Forma in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara, asezam jumatate din blat, intindem un strat de crema si apoi asezam 20 de gogosele umplute, peste ele punem restul de crema, trantim forma pe blatul de lucru sa se aseze crema printre gogosele, apoi asezam cealalta jumatate de blat si lasam la frigider cateva ore, apoi glazuram tortul cu ciocolata topita amestecata cu frisca lichida.....imi place mai mult cum arata fara glazura.....decoram cu 4 gogosele