Tortulet Leone

de Constelatialeu in Torturi, 28 Noi 2015 | 3830 vizualizari

 

Leone al meu a zis sa-i fac un tortulet asa cum vrea el, mai putin decorul, ca ala oricum il da deoparte.......si ce nu face mama Leoneasa pentru puiul ei.....

 

INGREDIENTE

  • Blat - forma 18 cm
  • 4 oua mici
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 100 g smantana groasa cu 40% grasime
  • Decor
  • ciocolata duo de la Dr. Oetker
  • krant
  • flori de martipan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Leone:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam faina cernuta si nuca macinata. Omogenizam bine si apoi incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam cu hartie de copt forma de tort, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema: Mai intai punem ciocolata intr-o craticioara, adaugam smantana si pe baie de abur punem craticioara, pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Omogenizam bine si apoi bagam la congelator pentru 20 min. Intr-un castron punem praful din plic, adaugam zaharul pudra, smantana pentru frisca si mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Scoatem  de la congelator ciocolata mixam bine apoi incorporam in crema de vanilie.

Sirop: Apa cu zaharul se fierb, lasam sa dea in cateva clocote, apoi tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in trei parti. Asezam prima parte, o siropam, intindem o parte din crema, apoi foaia a doua siropata, crema si ultima foaie siropata, imbracam tortul cu restul de crema, pe margine punem niste nuca caramelizata maruntita. Topim ciocolata si ornam, apoi adaugam floricele de martipan

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Leone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun