Cozonac cu rahat,de post

de diaconta in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 5744 vizualizari

 

Am pregatit  această reţetă de cozonac şi pot să vă spun că a fost foarte aromat şi gustos,iar reţeta foarte simplă.
Dacă doriţi puteţi să folosiţi şi altă umplutură.
Profit de ocazie pentru a trimite o îmbrăţişare virtuală pentru Rocsy,o fată tare dragă mie,pe care o admir mult,un exemplu de voinţă,talent şi tenacitate.
 
Pe blogul ei  si aici,pe pagina ei de bucataraş veţi găsi reţete apetisante,explicate foarte frumos. 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte de soia
  • 100 ml suc de portocale
  • 7g drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • Vanilie
  • Coaja de potocala
  • 300 g rahat
  • Putin lapte de soia si miere pentru uns deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat,de post:

Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute.

Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte.

Am adaugat sucul de portocala, vanilia, coaja de portocala si am început sa framânt.

Daca mai e nevoie mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.

La final am adaugat si uleiul.

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic si nelipicios.

L-am pus într-un vas, l-am acoperit cu un servet curat si l-am lasat la dospit pâna si-a dublat volumul.

Am împartit  aluatul în doua si am întins doua foi pe care am presarat rahat.

Le-am rulat si apoi le-am împletit.

Am asezat  aluatul într-o tava de chec unsa cu unt si l-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.

Am uns cu lapte de soia deasupra si l-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.

 

La final l-am uns si cu putina miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat,de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, de post