Am pregatit această reţetă de cozonac şi pot să vă spun că a fost foarte aromat şi gustos,iar reţeta foarte simplă.
Dacă doriţi puteţi să folosiţi şi altă umplutură.
Profit de ocazie pentru a trimite o îmbrăţişare virtuală pentru Rocsy,o fată tare dragă mie,pe care o admir mult,un exemplu de voinţă,talent şi tenacitate.
Pe blogul ei si aici,pe pagina ei de bucataraş veţi găsi reţete apetisante,explicate foarte frumos.
Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute.
Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte.
Am adaugat sucul de portocala, vanilia, coaja de portocala si am început sa framânt.
Daca mai e nevoie mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.
La final am adaugat si uleiul.
Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic si nelipicios.
L-am pus într-un vas, l-am acoperit cu un servet curat si l-am lasat la dospit pâna si-a dublat volumul.
Am împartit aluatul în doua si am întins doua foi pe care am presarat rahat.
Le-am rulat si apoi le-am împletit.
Am asezat aluatul într-o tava de chec unsa cu unt si l-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.
Am uns cu lapte de soia deasupra si l-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.
La final l-am uns si cu putina miere.