Inima de vitel cu legume si salvie

de mihaelar63 in Vita, 29 Noi 2015 | 4388 vizualizari

 

   Baietilor mei le place inima. De  aceasta data  m-am inspirat dintr-o reteta italieneasca. Ingredientul care face diferenta este salvia.

 

INGREDIENTE

  • 800 g inima de vitel
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml sos napoletan Cirio [ rosii + ceapa ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta ardei Kapia
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita salvie tocata
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima de vitel cu legume si salvie:

  1.  Inima de vitel se curata de  grasime si  partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine  cu pa rece. Se taie felii.
  2. Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul rondele nu foarte subtiri.
  3. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza inima adugandu-se ceapa, morcovul,  boiaua, sare, salvia si pasta de ardei .
  4. Se pune o cana de apa si se fierbe inabusit 30 minute.
  5. Se gusta daca este patrunsa. In caz afirmativ  se aduga sosul napoletan.
  6. Asezonati cu sare, piper si decorati cu patrunjel verde. Noi am avut ca garnitura paste si muraturi asortate.

TIPS-URI

1

Inima de vitel este mai delicata ca textura si se fierbe mai repede.

2

Fiind un organ foarte vascularizat se tine inainte de preparare o ora in apa rece [ sa iasa sangele din ea ].

3

Serviti inima cu garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de vitel cu legume si salvie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

30.11.2015, 07:58

buna buna

miki_a 1

30.11.2015, 13:52

Ce salvie frumoasa ai! Foarte apetisant preparatul! Esti experta in pregatit carne de vita/porc/oaie, dar si peste! Nu mai zic de nenumarate ciorbite/supite gustoase!

Panacris 1

29.10.2020, 20:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel cu orrechiete si salata de varza murata