Carnaciori in aluat (de casa)

de Adele in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2015 | 5412 vizualizari

 

O seara friguroasa de iarna ... deci m-am pus pe treaba ;;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300-400 g faina
  • 80 g unt
  • 25 ml apa rece
  • 10 g sare
  • 100 g parmezan ras
  • 1 lingurita cu chimen
  • 1 ou
  • 4-5 carnati (subtiri) de porc
  • 1 ou pentru uns
  • parmezan ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori in aluat (de casa):

Pentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la rece pentru cateva minute.

Aluatul se taie in 4-5 bucati ,din fiecare parte se intinde cate o foaie subtire,se ia un carnat si se ruleaza in alaut, dupa care se taie in orizontal de 2-3 cm fiecare bucata, (se procedeaza pana se termina alautul si carnati ),se aseaza in tava tapetata si se unge cu ou, deasupra se presoara parmezan ras. Se da la cuptor 180°-200° pana se rumenesc.

Se servesc calzi cat si reci alaturi de o bere si cei dragi :X

TIPS-URI

1

In cazul in care va ramane putin aluat ,il puteti transforma in covrigei sau saratele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori in aluat (de casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ina 1

28.11.2015, 21:42

Mmmmm, mai ai ?

Adele 1

29.11.2015, 07:57

Ina nu dar o sa mai fac

Gicuta 1

03.12.2015, 09:44

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de brocoli