A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura de post cu cacao si stafide

Postat de: momo121 in Mancaruri de post

Laptele cu zaharul, vanilia, uleiul si romul le mixam bine pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatu de sodiu si cacao si le adaugam treptat in compozitie....Citeste continuarea

Placinta albaneza Byrek

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi. Curatati ceapa si usturoiul si le taiati marunt. Spalati legumele. Taiati rosiile, dovlecelul si ardeiul in cubulete....Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pui

Condimentam fiecare bucata de piept cu sare,piper,boia si praf de usturoi, apoi o infasuram  in 3 felii de bacon. Infigem scobitori din loc in loc. Ungem cu unt un vas termorezistent,...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: Moni_alex in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert ficatul separat, inimile si pipotele separat si pieptul de pui cu o ceapa si morcovii cu putina sare, fiecare in cate un vas.Daca este nevoie, se ia spuma de deasupra. Cele 2...Citeste continuarea

Placinta cu branza, merisoare si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Eu am facut placinta in cantitate dubla, asa ca pentru o tava mai mica reduceti la jumatate ingredientele  retetei. Mai intai am separat ouale. Albusurile impreuna cu sarea, zaharul si...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu galuscute

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Pentru inceput se curata fleica de vitel de pielite, se spala, se taie cuburi. Puneti cuburile de carne la fiert in tr-o oala cu 3 l apa. Sarati. Spumati daca este nevoie....Citeste continuarea

Chiftelute vegetariene cu branza in...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane. Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas. Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie...Citeste continuarea

Bagel cu crema de branza cu...

Postat de: AlexTeacher in Sandvisuri

Taie bagelul pe jumatate, pe lungime; Unge-l apoi cu crema de branza cu smantana, Delaco; Pune feliile de bacon deasupra si peste...Citeste continuarea

Sandwich cu crema de branza cu...

Postat de: AlexTeacher in Sandvisuri

Taie painea in jumatate, pe lungime; Unge ambele jumatati cu crema de branza cu smantana, Delaco; Puneti miez de nuca pe ambele...Citeste continuarea

Mousse de somon cu crema de branza...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Taie somonul felii subtiri si pune-l intr-un bol; Adauga marar deasupra urmat de crema de branza cu verdeturi, Delaco; Pune apoi fresh-ul de portocale, piperul si blendeaza totul;...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat (de casa)

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la...Citeste continuarea

Trofie cu sos

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Se curata ceapa, se spala si se feliaza pestisori . Se caleste usor in ulei intr-un wok incapator.  Cand incepe sa devina sticloasa se aduga sare, pasta de kapia, pasta de ardei...Citeste continuarea

Chorizo glazurat

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se taie chorizo in bucati de 2 cm. Se prajesc in putin ulei de masline pana devin aurii. Se preseaza cu podul palmei cei doi catei de usturoi si se adauga in tigaie.  Se scurge cea...Citeste continuarea

Placinta cu somon, spanac si mazare

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata si taie cartofii in cuburi mari si se fierb in apa sarata 15 minute. Se scurg si se amesteca cu sare, piper, unt si sucul de la 1/2...Citeste continuarea

Tacos cu pui

Postat de: RoXx in Pui

Se pune uleiul intr-o cratita la foc mic,se adauga carnea de pui impreuna cu condimentele, se asezoneaza si se lasa pana ce se rumeneste putin. Dupa ce carnea este gata,se adauga peste sosul...Citeste continuarea

Tocanita de iepure la slow cooker...

Postat de: Satisfyyourcravings in Slow Cooker

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie. Se acopera bucatile de carne cu faina si se indaparteaza excesul. Se aseaza in tigaie si se prajesc pana devin aurii. Se presara cu sare, piper...Citeste continuarea

Salata cu piept de rata si crutoane...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti, ulei de masline si cimbru. Se cresteaza pielea din loc in loc si se aseaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin...Citeste continuarea

Focaccia umpluta cu Steak si salata...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se da sfacla pe razatoarea mare si se amesteca cu sare, piper, otetul balsamic, sucul de lamaie si uleiul, apoi se adauga patrunjelul tocat si branza feta si se amesteca pentru omogenizare. ...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu cuburi de soia

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Fasolea o alegi si o pui la inmuiat pentru cateva ore. Morcovul il cureti, il speli si il dai pe razatoare. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt. Incingi uleiul in cratita si...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Postat de: Adele in Pui

Prima pregatire : pulpele se taie in doua (astfel obtinand 4 bucati) se curata si se spala bine dupa care intr-o tigaie cu putin ulei se pun la sigilat pe ambele parti pentru cateva minute,...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor . Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul. Spalati prunele si...Citeste continuarea

Cozonac cu branza dulce si stafide,...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se prepara mai intai maiaua din 200 ml lapte caldut, 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia proaspata zdrobita. Se amesteca si se lasa deoparte sa dospeasca. Intr-un bol se cerne faina, se...Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de: mihaelar63 in Pui

Am spalat cele trei bucati de piept de pui . Se usuca carnea prin tamponarea cu prosp de hartie . Se spala legumele si se curata. Am amestecat prazul  si usturoiul tocate...Citeste continuarea

Rulada de pui cu orez si ghebe in...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea. Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu...Citeste continuarea

Paste cu sunca si branza la cuptor

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun pastele fainoase la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa. Intre...Citeste continuarea

Cotlet de porc la oala de lut

Postat de: Constelatialeu in Porc

Cotletele le lasam la dezghetat, asa am facut eu ca le-am scos din congelator, dupa ce s-au dezghetat le clatim cu apa, le stergem cu un servet. Boabele de mustar,bobele de piper si sarea le punem...Citeste continuarea

Biscuiti vanilati cu branza dulce...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 2 tavi pline. Intr-un vas larg de framantat, se cerne faina, untul rece dar moale, se taie in bucati, se amesteca cu branza cremoasa, cu zaharul pudra, cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: CameliaComan in Ciorbe

Spalam copanelele si le punem la fiert cu o lingurita de sare. Curatam legumele, le spalam iar apoi taiem cartofii, pastarnacul si morcovii in cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Adaugam si...Citeste continuarea

Reteta de Tort diplomat - un dulce...

Postat de: iri_love in Torturi

Iata cum se prepara Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță, amestecand cu o lingură si se...Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu taitei de post

Postat de: cristinutanicolita in Supe

Punem 2,5 l de apa la fiert . Legumele le curatam,spalam si le taiem bucati mari. Le adaugam in apa clocotita. Dupa 15 min adaugam si rosile. Cand legumele sunt fierte le luam de pe foc...Citeste continuarea

Fasole cu rasol

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Fasolea se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi se arunca apa si se pune la fiert in 3 ape. Bucatiile de rasol se pun intr-o oala, se...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci, reteta...

Postat de: gicuta69 in Mancaruri de post

Iata cum se prepara Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam...Citeste continuarea

Budinca aperitiv, cu piept de pui,...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi...Citeste continuarea

Snitel de pui cu mozzarella

Postat de: licurici_lra in Pui

Mozzarella am taiat-o felii mai grosase, iar cascavalul l-am dat pe razatoare. Am pus snitelele intr-un vas termorezistent, am adaugat felii de mozzarella deasupra, am presarat cascaval ras,...Citeste continuarea

Prajitura cu aluat fraged, mere si...

Postat de: simona72 in Retete diabetici

Pentru blat: am folosit robotul de bucatarie. Untul rece, l-am taiat cubulete si l-am pus in bolul robotului. Am adaugat inlocuitorul de zahar, faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Alba ca zapada-Dulciurile copilariei

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru foi: mixam ouale cu un praf mic de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Continuam mixarea si turnam pe rand cate o lingura de ulei. Dupa ce am terminat de pus...Citeste continuarea

Felii cu vinete gratinate

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Vinetele se spala, se feliaza pe lungime, se sareaza si se pipereaza. Se trec feliile de vinete prin faina alba, se scutura de surplusul de faina si se prajesc usor pe ambele parti....Citeste continuarea

Pui caprese

Postat de: Irina in Pui

Am taiat pieptul de pui in doua si l-am asezat pe gratar. Am condimentat cu sare si piper. Dupa ce s-a rumenit usor pe ambele parti l-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am aranjat...Citeste continuarea

Tarta cu 3 feluri de gem

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da...Citeste continuarea

Omleta de sambata dimineata

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie, eu folosesc Doubleta, se pun cca, 2 linguri de ulei la încins. Se adaugă cartofii  ”resturile” de cartofi prăjiți, de vineri :d, noi, vinerea avem  zi...Citeste continuarea

Pizza cu bunatati de la Sergiana...

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam un praf de sare si maruntin drojdia, apoi turnam apa calduta si incepem sa framantam, e posibil sa nu fie nevoie de toata apa, deci nu o turnati...Citeste continuarea

Tocana cu ceapa verde si fasole boabe

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai alegem fasolea si o punem la fiert, schimbam apa de 2-3 ori, cand a fiert o scoatem din apa. Separat taiem marunt ceapa verde, ardeiul il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea...Citeste continuarea

Girasoli cu ceafa afumata si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Se spala prazul,gogosarull si ridichile . Puneti la fiert o oala cu  2 l apa sarata. Cand apa clocoteste reduceti focul si puneti la fiert pastele respectand timpul de...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu mazare si rosii

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Bucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa pentru circa 20 minute. Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,dupa care se pun la prajit in ulei(zeama in care au fiert,nu se arunca)....Citeste continuarea

Salată de ciuperci cu dovlecel

Postat de: ela2015 in Mancaruri de post

Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot)....Citeste continuarea

Pastai cu aripioare de pui la slow...

Postat de: Dya in Slow Cooker

 Asezam aripioarele in vasul slow cooker Crock-Pot 4,7 L, acoperim cu capacul si setam nivelul high, timp de o ora. Rumenim aripioarele usor, pe ambele parti. Adaugam cartofii...Citeste continuarea

Pulpe de pui la tigaie

Postat de: momo121 in Pui

Pulpele le curatam, spalam si le crestam, apoi le condimentam cu sare, piper, si boia dulce. Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins prajim pulpele pe ambele parti, dupa care...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Dya in Ciorbe

Carnea, bine spălată, o punem la fiert într-o oală de 5 litri. După ce începe să fiarbă, adunăm spuma formată ori de cate ori este necesar. Adăugam legumele (taiate...Citeste continuarea

Tort cu mure si crema de lapte

Postat de: andaoana in Torturi

Blat I: Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam  restul de faina si praful...Citeste continuarea

Carne de vitel cu mazare la slow...

Postat de: andaoana in Slow Cooker

Carnea o spalam si o taiem in bucati potrivite . Curatam morcovul ceapa si usturoiul . Morcovul l-am taiat in bucati mai mari , ceapa in cubulete iar usturoiul l-am zdrobit si maruntit cu un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]